Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ediţia a III-a a concursului Metropolitan Go şi-a desemnat câştigătorii

• la competiţia din acest an au participat 35 de juniori cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani • invitaţi de onoare au fost  Dan Iugulescu (3 dan), de la C. S. Sakata Cluj şi Dragoş Boldeanu (1 dan) de la Atari Brăila

 

A treia ediţie a concursului interjudeţean Metropolitan Go, cel mai interesant eveniment sportiv organizat de Clubului Sportiv Atari Brăila în acest an, s-a desfăşurat sâmbătă, 1 iunie, cu prilejul “Zilei copilului”, la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, sub coordonarea instructorului Codrin Vasiloancă (1 dan).

Au participat 35 de juniori cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, împărţiţi în trei grupe valorice. Dat fiind spiritul acestei zile dedicate copiilor, concursul a beneficiat de un bogat fond de premii şi o masă festivă la care a contribuit şi Direcţia pentru Sport şi Tineret Brăila.

La grupa valorică C, unde au concurat cei mai mici dintre juniori, s-au impus, după 5 runde, arbitrate în sistem McMahon, Matei Grozea (20 kyu), Maria Iacob (20 kyu) şi Radu Rotaru (20 kyu), toţi de la şcoala “Al. I. Cuza”.

Clasamentul grupei B, una formată din concurenţi de valoare apropiată, s-au impus Teodor Pană (17 kyu) şi Bianca Bujoiu (17 kyu), de la şcoala “Al. I. Cuza”, urmaţi de  Băjenaru Briana 16 kyu de la Şcoala “Sfânta Maria”.

Competitorii de nivel kyu ai grupei valorice A au beneficiat de prezenţa a doi jucători de nivel dan (centura neagră), Dan Iugulescu (3 dan), de la C. S. Sakata Cluj şi Dragoş Boldeanu (1 dan), reprezentantul clubului brăilean Atari, descoperit şi antrenat de către Codrin Vasiloancă. Pentru a asigura dispute echilibrate, partidele grupei A s-au desfăşurat în sistem handicap -2 (sportivul de nivel kyu a avut un avantaj pe tablă la începutul partidei). Dan Iugulescu şi Dragoş Boldeanu nu şi-au dezminţit rangul şi au câştigat turneul, aceştia fiind urmaţi pe podium de Cristina Andrei (9 kyu), de la CS “Radu Baciu” Bucureşti.

În altă ordine de idei, clubul Atari Brăila şi-a încheiat astfel sezonul competiţional internaţional 2018-2019, cu o participare la Campionatul European de Go pentru juniori şi tineret, desfăşurat între 27 aprilie şi 5 mai la Moscova, unde Elian Grigoriu (5 dan) a ocupat locul al III-lea la categoria sub 20 ani, în timp ce Dragoş Boldeanu (1 dan) s-a clasat pe locul al 7-lea din 300 de concurenţi de pe tot cuprinsul Europei, la categoria sub 12 ani.
Categorie articol: 

Comentarii