Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ECONOMIC. Guvernul Ponta a suspendat taxa de pod de la Fetești din cauza cozilor. Pe când şi alte taxe pentru care se stă la coadă?

Plata taxei de pod de la Fetești a fost suspendată în week-end, de vineri până luni, până pe data de 1 septembrie 2014, potrivit unui Ordin al secretarului de stat care conduce Departamentul pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, publicat pe 31 iulie în Monitorul Oficial.
Conform documentului citat de Mediafax, în intervalul cuprins între zilele de vineri, ora 13.00, și luni, ora 13.00, încasarea taxei de pod se sistează, cu excepția perioadei 14-18 august, când această taxă nu se va percepe de joi ora 13.00 până luni la aceeaşi oră.
Tarifele pentru o singură trecere a postului peste Dunăre Fetești-Cernavodă pornesc de la 13 lei pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) - autoturisme și ajung până la 91 lei în cazul vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone și cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane.
Premierul Victor Ponta anunţase joi, în ședința de Guvern, că taxa de pod de la Fetești nu se va mai plăti în weekend. "CNADNR a reușit să facă tot o catastrofă la bariera de la Fetești. Oamenii cred că nu se mai duc în vacanță de groaza că... Nu știu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine și poate îi anunțați că de vineri până luni nu se plătește acolo la Fetești. Ținem oamenii acolo la Fetești, pentru 13 lei ne batem joc de ei. Faptul că CNADNR-ul este atât de incompetent, încât nu e în stare să facă un sistem care să poată să treacă oamenii mai repede să plătească, nu e vina oamenilor", a afirmat Ponta.
Anul trecut, tot într-o şedinţă de guvern din iulie, premierul Victor Ponta ridica aceeaşi problemă.
Like / Share

Comentarii