Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ECONOMIC. În ce domenii se muncește cel mai mult la negru

Una din patru persoane care lucrează în România muncește la negru, arată o estimare publicată de Evenimentul zilei. Deși avem peste 6 milioane de lucrători, peste 1,6 milioane sunt fără forme legale, adică pentru aceștia nu se achită absolut nicio contribuție sau impozit către stat.
Potrivit unor calcule ale Consiliului Fiscal, dacă în 2005, odată cu introducerea cotei unice, a existat o creștere semnificativă a numărului de contracte de muncă, și peste un milion de noi posturi au fost create numai în acest an, ulterior munca la negru s-a extins.
De-a lungul timpului, domeniul construcțiilor a condus detașat topul sectoarelor furnizoare de muncă la negru, acesta fiind urmat de comerțul cu amănuntul, transporturi terestre și de industria ușoară, menționează ziarul citat. În aceste domenii, ponderea angajaților fără forme legale este cuprinsă între 37 și 66%. Ponderi ceva mai reduse sunt în domeniile industriei alimentare, restaurantelor și fabricării de mașini, dar și aici peste 15% dintre angajați sunt fără forme legale.
Like / Share

Comentarii