Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipajul Gabriel Moisescu-Valentin Nemtanu si-a depasit obiectivul la prima participare internationala din acest an

In perioada 28-30 aprilie, la Praga s-au desfasurat primele doua etape ale Cupei Europene Centrale pentru Georally, competitie de navigatie si indeminare auto, la care in acest an au participat si doi pasionati ai sportului cu motor din Braila, Gabriel Moisescu si Valentin Nemtanu.
Echipajul brailean a concurat pe o Dacia 1310 cu numarul de concurs 916 si a reprezentat clubul Hobby Auto Sport Braila.
Traseul variat, desfasurat pe drumuri de asfalt dar si unele forestiere de peste 150 km, impartit in patru etape, a fost parcurs in doua etape, de noapte si de zi, fiecare dintre ele insa contind ca etapa singulara in cadrul acestei competitii.
"Participantii s-au confruntat cu probleme de orientare de pe harta oarba, pe un traseu total necunoscut, cu ploaie in averse, chiar cu ceata pe la miezul noptii. Ne-am confruntat chiar cu probleme de limba in relatia cu organizatorii si implicit cu descifrarea numelor de strazi spre deosebire de celelalte echipaje, care avind mai multe participari in anii anteriori au avut bineinteles si experienta necesara", a tinut sa precizeze Valentin Nemtanu.
Obiectivul echipajului brailean pentru aceasta etapa era o clasare pe un loc 15-18 la echipaje, la categoria C - international si un loc 5-6 in clasamentul pilotilor pentru probele de viteza si indeminare. La finalul competitiei rezultatele au fost mai bune decit asteptarile si ele reflecta valoarea incontestabila a automobilismului brailean. Din 28 de echipaje prezente la start, cel brailean a ocupat locul 11 la general, iar in clasamentul pilotilor Gabriel Moisescu s-a situat pe locul al 2-lea. Brailenii au reusit sa devanseze alte echipaje romanesti cu experienta in aceasta competitie, doua din Baia Mare si unul din Timisoara, fiind evidentiati chiar la finalul concursului de catre organizatorii din Praga.
Urmatoarele doua etape vor avea loc in Polonia.
"In prima etapa pot spune ca am avut o comportare foarte buna, cu toate ca nu eram familiarizati cu atmosfera acestui concurs. Miercuri, 10 mai, vom pleca la Opole, in Polonia, pentru alte doua etape, acestea fiind ceva mai dificile privind complexitatea si varietatea traseului de concurs. Concursul Karlik este renumit prin organizarea excelenta si conteaza si ca etapa a Campionatului National intern al Poloniei pe 2006.
Folosesc acest prilej pentru a multumi tuturor celor care au avut incredere si ne-au sustinut participarea la concursul de la Praga, dar si cotidianului Obiectiv - Vocea Brailei pentru faptul de a fi fost mereu alaturi de noi", a mai precizat Valentin Nemtanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii