Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa feminina a Romaniei, calificata in turneul pentru medalia de bronz

Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei, formata din Elizabeta Samara, Daniela Dodean si Iulia Necula, a terminat, joi, pe pozitia a doua in grupa C a turneului olimpic si va juca in turneul pentru medalia de bronz, informeaza site-ul oficial al competitiei.
Echipa Romaniei a trecut, in meciul decisiv, de reprezentativa Poloniei, cu scorul general de 3-2.
In primul meci, Daniela Dodean a dispus, cu scorul de 3-2 (9-11, 7-11, 11-7, 11-6, 11-6), de Natalia Partyka.
In cel de-al doilea meci, Elizabeta Samara a invins-o pe Qian Li, cu scorul de 3-0 (12-10, 11-9, 11-9).
In meciul de dublu, perechea Iulia Necula-Elizabeta Samara a cedat in fata perechii Jie Xu-Natalia Partyka, cu scorul de 1-3 (7-11, 12-10, 6-11, 7-11).
In cel de-al patrulea meci, Iulia Necula a pierdut, cu scorul de 1-3 (11-5, 6-11, 5-11, 4-11), in fata lui Qian Li.
In meciul decisiv, Daniela Dodean a intilnit-o pe Jie Xu, de care a dispus in cinci seturi (11-7, 9-11, 11-7, 12-14, 11-9). In setul patru, Dodean a avut doua mingi de meci pe care nu le-a fructificat.
Meciul dintre Dodean si Xu din sala PKU Gymnasium a fost ultimul, toate celelalte meciuri incheindu-se de mai bine de 40 de minute.
Romania s-a clasat pe locul doi in grupa C, dupa reprezentativa Hong Kong-ului, cu doua victorii (Germania si Polonia) si o infringere (Hong Kong).
Cistigatoarele celor patru grupe vor evolua intr-un turneu semifinal pentru medaliile de aur si argint, in timp ce Romania va intilni, vineri, echipa SUA, una dintre celelalte trei reprezentative clasate pe locul doi in faza grupelor. Daca va cistiga aceasta partida, Romania va evolua impotriva uneia dintre cele doua echipe invinse in turneul semifinal. Apoi, in cazul in care va cistiga si acest meci, reprezentativa tricolora va intilni, pentru medalia de bronz, cistigatoarea de pe partea cealalta a tabloului turneului pentru locul trei.
Echipa Romaniei a fost a 13-a favorita dintre cele 16 echipe participante la turneul olimpic, toate adversarele din grupa C fiind mai bine cotate intr-un clasament al Federatiei Internationale de Tenis de Masa (ITTF). Astfel, Hong Kong este a treia favorita a competitiei, Germania a fost favorita numarul sase, iar Polonia a 12-a. Principala favorita a turneului este echipa Chinei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii