Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa de la “Anghel Saligny” a câştigat “Cupa Stăncuţa” la rugby tag

• podiumul competiţiei a fost completat de formaţiile şcolilor din Tichileşti şi Stăncuţa 

 

Sala de sport a Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” a găzduit recent ediţia 2019 a unei interesante competiţii, “Cupa Stăncuţa” la rugby tag, o acţiune sportivă organizată de echipa şcolii din Stăncuţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila. Premiile au fost asigurate de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST) şi Rugby Club Brăila.

La competiţia adresată elevilor din ciclul gimnazial au participat patru echipe de la tot atâtea unităţi de învăţământ şi anume cele de la  “Nedelcu Chercea”, pregătită de profesoara Daniela Stan, şcoala din Tichileşti pregătită de profesorul Ionuţ Micu, de la şcoala din Stăncuţa pregătită de profesorul Costel Bogoi şi de la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, pregătită de profesoara Geta Puşcaşiu.

La competiţie au asistat numeroşi colegi şi părinţi ai sportivilor care au participat la acest turneu. Iar meciurile au fost palpitante şi spectaculoase.

Cu două victorii la scor şi un egal, 7-7, cu echipa organizatoare a turneului, formaţia de la “Anghel Saligny”, pregătită de profesoara Geta Puşcaşiu, a câştigat ediţia 2019 a Cupei Stăncuţa la rugby tag.

Pe locul al doilea s-a clasat echipa şcolii din Tichileşti, pe al treilea cea a şcolii din Stăncuţa, iar poziţia a patra i-a revenit formaţiei de la Nedelcu Chercea. 

Cu acest prilej, o serie de sportivi au fost remarcaţi de către organizatori şi anume Roxana Traian, Daniel Ciocârlan, Ion Banu, de la Tichileşti, Marius Chiriac, Valentin Manolache de la “Nedelcu Chercea”, Andrei Barbu, Robert Căpriţă, Denisa Marin de la “Anghel Saligny, Andreea Leu, Ionuţ Oraşanu, Laurenţiu Chiru, Alexandru Matei, de la Stăncuţa.

La final, DJST Brăila şi Rugby Club Brăila le-au oferit sportivilor diplome, cupe, medalii şi dulciuri.

“Această competiţie care a avut ca scop promovarea jocului cu balonul oval în randul elevilor din ciclul gimnazial şi-a atins scopul. Noi am urmărit mai multe obiective şi anume consolidarea şi perfecţionarea calităţilor şi deprinderilor motrice specifice jocului de rugby tag, acomodarea cu condiţiile de concurs în vederea participării la următoarele competiţii oficiale şi nu în ultimul rând cunoaşterea regulamentului de joc. Elevii de la «Anghel Saligny» au asigurat arbitrajul”, ne-a declarat profesorul Costel Bogoi.

 
Categorie articol: 

Comentarii