Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa Şcolii Gemenele, cea mai bună din Europa

Cele patru eleve din echipa "Şcolăriţele" de la Şcoala Gemenele, Minodora Mînzală, Gabriela Coruş, Ligia Nadoleanu şi Anca Neacşu, din clasa a V-a şi profesoara lor îndrumătoare Simona Nedelcu au avut parte de o mare bucurie la sfârşitul săptămânii trecute la Bruxelles. Echipa a câştigat locul I în Europa la categoria de vârstă 10 - 14 ani, la Concursul european de postere "Desenează-mi un drept", organizat cu prilejul celei de-a XX-a aniversări a Convenţiei pentru Drepturile Copilului.

Cele patru eleve şi profesoara lor au fost într-o excursie la Bruxelles, timp de trei zile, finanţată de Comisia Europeană. În primele două zile fetele au vizitat instituţiile europene şi oraşul Bruxelles, au acordat interviuri şi au participat la şedinţe foto. În cea de-a treia zi a avut loc ceremonia de decernare a premiilor, în cadrul căreia au fost prezentate posterele ajunse în finală şi interviurile luate copiilor. Câştigătorii au fost anunţaţi de către vicepreşedintele Comisiei Europene din cadrul Direcţiei Generale de Justiţie, Libertate şi Securitate, Viviane Reding. "Mă bucur că am adus România la cel mai înalt nivel şi nu la corupţie, infracţiuni şi sărăcie. Am reuşit, sperăm noi, să înclinăm cât de puţin balanţa către o imagine mai bună a României în Uniunea Europeană. Am fost comparate cu delegaţia de gimnaste a României, cele mai mici, cele mai frumoase şi cele mai bune. A fost o mare realizare pentru copii, pentru şcoală, pentru judeţ şi pentru ţară", a declarat profesoara Simona Nedelcu.

Concursul european "Desenează-mi un drept" s-a derulat în perioada noiembrie 2009 - martie 2010 şi a fost coordonat la nivel naţional de fundaţia Familia şi Ocrotirea Copilului "Mihail Carp" din Bucureşti. România a primit locul II la numărul de postere trimise, peste 1.500, fiind devansată numai de Polonia, care a avut 2.000.

Posterul câştigător ilustrează dreptul la familie, o valoare fundamentală a Uniunii Europene, putând fi văzut pe site-ul www.eurotineri.eu. În urma jurizării, locul II a fost acordat echipei din Olanda, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de Slovenia.
Categorie articol: 

Comentarii