Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa şcolii din Râmnicelu reprezintă Brăila la faza naţională a Cupei Tymbark la fotbal

la etapa de zonă, de la Brăila au participat trei echipe • în afară de primul loc, echipa din Râmnicelu a obţinut şi un premiu special, Elena Costin fiind desemnată golgetera turneului

 

Sâmbăta trecută, la baza sportivă a clubului Luceafărul a avut loc etapa de zonă a Cupei Tymbark la fotbal fete, U10, iar locul întâi i-a revenit formaţiei Şcolii Gimnaziale din Râmnicelu, pregătită de profesorul Dragoş Mocanu. La competiţia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, reprezentat de inspectorul general şcolar adjunct Dan Gheorghiţă, şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal, reprezentată de preşedintele Laurenţiu Vărgatu, echipa din Râmnicelu a obţinut victorii pe linie. Jucătoarele antrenate de profesorul Dragoş Mocanu au câştigat cu 2-1 partida cu echipa similară a judeţului Vrancea, golurile victoriei fiind semnate de Elena Costin şi Georgiana Atodosiei, iar în cel de-al doilea meci s-au impus cu 3-0 în faţa reprezentantelor judeţului Tulcea. Elena Costin de două ori şi Adelina Ştefan au marcat pentru echipa din Râmnicelu.

În urma acestor victorii, echipa şcolii gimnaziale din Râmnicelu va reprezenta Brăila la faza naţională a Cupei Tymbark care se va desfăşura la Timişoara în perioada 23-25 mai 2017. Elena Costin a fost desemnată golgetera turneului.

La festivitatea de premiere au fost prezenţi inspectorul şcolar general adjunct Dan Gheorghiţă, inspectorul şcolar de specialitate Marian Babeş şi preşedintele AJF Brăila, Laurenţiu Vărgatu.

Fiecare participantă a primit din partea organizatorilor diploma de participare şi un “cadou dulce” din partea Tymbark.

“Suntem foarte bucuroşi şi mândri de realizările noastre şi ţinând cont de faptul că fiind prezenţi la Faza Naţională înseamnă că suntem în primele 8 echipe din ţară.  Cu siguranţă vom face o figură frumoasă la turneul final şi sperăm să ne întoarcem de la Timişoara învingători. Cu aceeaşi echipă suntem calificaţi şi la faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar de la Constanţa în perioada 24-28 aprilie. Vreau să felicit fetele pentru efortul şi dăruirea depusă la meciuri cât şi la antrenamente, totodată mulţumim pentru susţinere atât părinţilor cât şi a autoritaţilor din comuna Rîmnicelu”, a declarat profesorul Dragoş Mocanu.

Lotul echipei reprezentative a Şcolii Gimnaziale Rîmnicelu: Elena Costin,  Georgiana Albu, Denisa Acanu, Georgiana Costin, Alexandra Mariana Ali, Luminiţa Sandu, Larisa Laptucă, Adelina Ştefan, Georgiana Atodosiei.
Categorie articol: 

Comentarii