Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

E oficial! Se dublează alocaţiile copiilor

• alocaţiile vor ajunge la 300 lei, respectiv 600 lei • în Brăila, datele oficiale arată că peste 49.000 copii beneficiază de acest drept

 

Alocaţiile copiilor se dublează! Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, potrivit digi24.ro.

Astfel, alocaţiile vor fi în cuantum de: 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani; 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat în recent, la Parlament, că a decis împreună cu liderii de grup ai PSD convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie adoptată legea privind eliminarea pensiilor speciale, motivând că, în spaţiul public a apărut informaţia că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale.

Preşedintele Klaus Iohannis declara în 9 ianuarie că la acest moment nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi. “E încă în analiză, aştept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”, spunea şeful statului, citat de digi24.ro.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, însă, pe 10 ianuarie, că Guvernul va amâna termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocaţiilor, până când vor fi găsite resurse financiare. Şeful Executivului a precizat atunci că cel mai probabil banii vor fi alocaţi la rectificarea din iulie.

Camera Deputaţilor a votat, în 18 decembrie, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani.

La nivel judeţului Brăila, potrivit datelor publice ale Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale, la nivelul lunii octombrie 2019 existau peste 49.000 de beneficiari de alocaţii de stat. La nivel naţional, aproape 3,6 milioane de minori vor primi alocaţii mai mari.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii