Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eşti stresat şi obosit? Energizează-te natural!

* există plante cu acțiune energizantă, care îmbunătățesc randamentul organismului, refac tonusul fizic și psihic, înlătură starea de oboseală, cresc performanțele mentale * ele pot fi folosite ca înlocuitori ai băuturilor care au concentrații diferite de cofeină, respectiv cafeaua, ceaiul negru sau verde

 

Ginkgo biloba este unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume, de la care se pot folosi în special frunzele, sub formă de ceai (infuzie), tinctură, comprimate. Preparatele de ginkgo îmbunătățesc circulația periferică, au efect tonic cerebral și stabilizator psiho-emoțional, cresc capacitățile de concentrare, memorare și randamentul intelectual. Ginkgo biloba este deosebit de benefică persoanelor în vârstă care se confruntă cu probleme legate de diminuarea atenției, memoriei și capacității de concentare, îmbunătățind funcțiile psihice. Totodată, este utilă și tinerilor care depun efort intelectual deosebit (de exemplu, perioada examenelor).

Grație compoziției bogate, cătina are acțiune biostimulatoare, energizantă, tonifiantă și vitalizantă. Îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale, înlătură starea de oboseală și stresul. Cercetările recente arată că ea conține și o substanță cu acțiune relaxantă. Acționând la nivel cerebral, elimină oboseala psihică.

 

Ginkgo biloba

 

Ceaiul se folosește sub formă de infuzie, 1-2 căni/zi. Tinctura se administrează astfel: câte 30-40 picături, de 3 ori/zi, într-un pahar cu apă plată, cu 30 de minute înainte de mese. Fiolele care conțin extract din frunze de ginkgo biloba și miere se administrează câte 1-2 pe zi. Comprimatele, de obicei în doze de 40 mg, se iau de 2-3 ori/zi, singure sau în combinație cu alte plante care le potențează efectele terapeutice.

 

Ginseng

 

Este una dintre cele mai bune plante adaptogene, ajutând organismul să se adapteze la stres. Totodată, crește rezistența la stresul fizic și psihic, precum și capacitatea de concentrare și memorare, diminuează senzația de oboseală, îmbunătățește funcția sexuală. Are și puternice proprietăți antioxidante. Se administrează sub formă de: comprimate, doza zilnică recomandată fiind de 500 mg, de 1-2 ori/zi; fiole, câte 1 fiolă/zi.

 

Cătina

 

Fructele de cătină reprezintă o sursă naturală de vitamine și minerale, de substanțe antioxidante cu reale calități terapeutice, atât în prevenție (pentru creșterea imunității, luptă împotriva radicalilor liberi), cât și în tratamentul diferitelor afecțiuni acute și cronice. Se pot folosi fructele ca atare, în stare proaspătă sau uscată, ori suc proaspăt/sirop obținut prin presare la rece, cu adaos de miere de albine, 3-4 linguri/zi, diluat cu apă sau ceai. Se poate lua și 1 linguriță din pulbere de cătină, de 3-4 ori/zi. Infuzia se prepară din 2 linguri de fructe de cătină roșie zdrobite, la care se adaugă 500 ml apă fiartă; se bea de-a lungul zilei. Uleiul extras din fructe se administrează sub formă de picături (între 5-10 picături/zi) sau sub formă de capsule cu ulei de cătină. (Mai multe pe Farmaciata.ro)
Categorie articol: 

Comentarii