Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dureri de cap

Cu toata canicula prin care am trecut, ma mir ca am rezistat. Parca prea multe s-au adunat pe capul romanului, in general, sau al braileanului - in special, pentru ca, trebuie sa recunoastem, cel din urma e mai aproape de noi. Grija pentru ziua de miine e prima care ne apasa, dar asta e o problema veche, cam de vreo 2000 de ani - dupa spune rugaciunea de baza a crestinismului la pasajul cu piinea cea de toate zilele. Ca piinea braileanului e vai de ea, asta e partea doua a problemei. Pina si Protectia Consumatorului e depasita cind vine vorba despre calitatea produsului.
Pe capul braileanului si-au facut loc mormane intregi de gunoaie. Asta vezi in oras cind vii dinafara. Greu de crezut ca ar putea fi o componenta a blazonului, pentru ca asa pare. Trebuie sa recunoastem, din nou, ca intr-o oarecare masura mormanele de care ne impiedicam sint si ale noastre, nu numai ale celor de la salubritate.
Haite intregi de ciini stau, de asemenea, pe capul braileanului. Exemplare bine crescute, nu din acelea pipernicite, de parca ar exista doar o rasa unica, reprezentativa pentru oras. Daca am fi chinezi, ar fi de inteles, dar nu sintem si nici nu ne dam in vint dupa specialitatile lor culinare. Alte orase au instituit taxe modice, dar suficiente, pentru mentinerea unor servicii de ecarisaj perfomante. Aici, dimpotriva. Si, daca tot e plin orasul de schelalaieli si latraturi, poate ca ar fi mai nimerit sa nu se mai cheme municipiul Braila, ci padocul Braila. Macar sa stim o treaba.
Ca si cum n-ar fi suficient, a venit si seceta pe capul braileanului. Efectele ei fizice se resimt acum, pe propria noastra piele, insa putin mai incolo, la toamna, cind preturile alimentelor se vor urni din nou in sus, vor deveni evidente si efectele financiare, cu implicatii directe asupra buzunarelor.
Pe capul braileanului s-au inghesuit si dosarele de la Securitate ale atitor indivizi care ocupa functii publice, alesi, numiti sau instalati prin diverse concursuri. Parca nu erau asa de multi bugetari, functionari publici si demnitari inainte sa inceapa panarama dosarelor. De unde or fi rasarit atitia, ca nu mai pridideste CNSAS-ul sa-i imparta pe toti in turnati si turnatori?!
Pe capul braileanului mai sta - ca de altfel pe ale tuturor romanilor - multmediatizata aderare la UE. N-are importanta ca 60 la suta din populatie este constienta ca nu sintem pregatiti sa intram cu tara cu tot in Uniunea Europeana. Intram, sau mai bine zis sintem bagati. Dar ce se va intimpla dupa aceea? Vom avea o problema mai putin pe cap? Bine ar fi, ca, la cite s-au strins, sint convins ca au crescut vinzarile de antinevralgice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii