Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dupa Gaudeamus

Oboseala mare la Gaudeamus in acest an. Anul trecut eram obosit mort la sfirsit. Acum m-a obosit inca din prima zi. si nici macar nu am prea stat pe la stand, mai mult am umblat prin tirg, sa vad, sa fiu vazut. Nu sintem destul de stresati zilnic de imaginea noastra, mai trebuie sa fim si pentru imaginea firmei (editurii).
Daca mi-ar fi spus cineva asta cu un an jumate in urma i-as fi zis daca nu-ti place du-te nene si apuca-te de gradinarit, de vindut flori si lasa-i pe altii sa faca treaba asta pe altii care o iubesc mai mult. Dar asa facem noi nazuri, mofturi, ca niciodata nu ne ajunge ce avem, iar cind ajungem la curcubeul de la capatul podului, dupa o vreme nu-l mai vedem decit ca pe un amestec neglijent de culori.
Mi-a placut standul Nemira. Extrem de simplu si foarte eficient.
Mi-a placut maretia, da, de la Humanitas. Sint buni, domnule (doamna, domnisoara).
Mi-a placut ca Paralela 45 s-a luat in serios (ca amplasament).
Mi-a placut avintul p ecare l-a luat Curtea Veche. La ultimul Bookarest aveau sub 10 mp, ca o editura de apartament. Acum aratau a editura. Bine, au si devenit.
Nu mi-a placut standul RAO. Opulenta, grandoare (dar voita, am avut senzatia ca mi se impune sa vad asa editura). Si de prost gust “scena“ ridicata (ca si la Bookfest) la un metru desupra celorlalti. Un stand inghesuit. Nu stiu daca incapeau 50 de oameni in acelasi timp.
Nu mi-a placut senzatia pe care am avut-o la Curtea Veche. Parca eram in fata vilei unor imburgheziti peste noapte.
Nu mi-a placut Minerva. Si-au luat ditamai locul jos, in centru, si aveau doar citiva pereti cu poze de autori (imense) si alti vreo 2-3 pe care erau expuse citeva carti, cele mai noi. Senzatie de gol.
Nu mi-au placut locurile de lansare. Mici, in drumul celor care faceau ture pe inelul de la primul nivel. Avantaj editurile mari, care aveau loc de lansare la standurile proprii (si aveau si microfoane etc.). Nu mi-a placut nenea de la sonorizare care a aparut la locul faptei fix la ora inceperii (lasindu-ne sa ne facem griji pina in ultima clipa). Ca sa nu mai zic ca exact in timpul lansarii, organizatorii au bagat pe toate difuzoarele imnul Gaudeamus, apoi anunturile cu tombola, asa ca nu stiu cine si ce a auzit din ce-am vorbit acolo.
Pentru noi a fost o lectie. Sper sa fi invatat din asta si pe viitor sa gindim mai bine prezenta la tirgurile din tara.
Despre noutatile F&SF, data viitoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii