Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

După sărbători, la Măxineni începe lupta pentru fotoliul de viceprimar

• asta a afirmat, ieri, Costel Stroia, primarul comunei, cu precizarea că abia marţi senatorul Mihai Ruse şi-a depus oficial demisia din rândul consilierilor din Măxineni • toţi cei 13 consilieri din localitate au dreptul de a participa la cursa pentru fotoliul de vice, a anunţat primarul, cu menţiunea că negocierile încă nu au început

 

În prima lună a anului viitor, în comuna Măxineni va începe lupta politică pentru ocuparea fotoliului de viceprimar. Deocamdată, subiectul înlocuirii senatorului Mihai Ruse (ALDE) pe această funcţie cu un alt consilier nu s-a pus în discuţie, deoarece locul încă nu era oficial vacant până marţi, când parlamentarul şi-a înaintat demisia, ne-a anunţat, ieri, Costel Stroia, primarul comunei Măxineni. Cu toate acestea, şeful comunei a punctat că, din punctul său de vedere, toţi cei 13 membri ai Consiliului Comunal au drepturi egale să aspire la fotoliul de viceprimar.

“Cel mai probabil, vom stabili acest aspect în şedinţa de luna viitoare. O să avem viceprimar fără niciun fel de probleme. Dar domnul Mihai Ruse abia ieri (n.r. - marţi) şi-a dat demisia. Avea 30 de zile la dispoziţie să facă acest lucru, potrivit legii. Deocamdată postul este vacant. Din cei 13 consilieri ai comunei are fiecare dreptul să candideze şi să câştige acest post”, a declarat Stroia.

Întrebat care este structura politică a Consiliului din Măxineni, primarul ne-a explicat că, în prezent, sunt 5 consilieri PNL, 3 - PSD, 3 - ALDE, 1 - PMP şi 1 - ANR.

Cât despre startul negocierilor pentru propunerile privind fotoliul de viceprimar, Stroia a precizat că: “Încă nu am avut discuţii pe această temă. Lucrul acesta se va întâmpla luna viitoare”.

Reamintim că, în urma redistribuirii voturilor de la alegerile Parlamentare, fostul viceprimar ALDE al comunei Măxineni, Mihai Ruse (ex-primar al comunei din partea PSD), a prins un loc de senator.
Categorie articol: 

Comentarii