Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

După Gorghiu, și Dragnea îl amenință pe Cioloș că-l va da jos

Președintele PSD Liviu Dragnea a criticat activitatea unor miniștri din cabinetul condus de Dacian Cioloș și a menționat că nu este exclusă varianta de a „da jos" acest guvern. El a recunoscut însă că astfel s-ar crea riscul de a avea o „instabilitate permanentă" în plan politic în acest an.
„Ca să dăm jos guvernul Cioloș trebuie să ajungem la domnul Iohannis. În care sincer nu am încredere că va nominaliza o persoană responsabilă, din partea PSD de exemplu, care să conducă guvernul și atunci există riscul să ne trezim cu un guvern tehnocrat doi, care sigur că nu va mai fi votat în Parlament, dar am putea risca să ajungem iar într-o instabilitate permanentă în acest an. Asta nu înseamnă că această variantă este exclusă", a spus Liviu Dragnea la ce s-a gândit, stăpân fiind încă pe majoritatea parlamentară.
Liderul PSD a menționat că o asemenea posibilitate poate fi analizată după alegerile locale și până atunci se va vedea și „cum funcționează majoritatea".
Cu două săptămâni în urmă, copreședinta PNL Alina Gorghiu îl avertizase pe premier că îi va retrage sprijinul dacă nu va găsi bani pentru creșterea indemnizațiilor de creștere a copiilor în cazul mamelor care câștigă mai mult de 4000 de lei pe lună. Gorghiu, care, potrivit propriilor declarații, ar urma să nască la sfârșitul acestei luni, a afirmat că susținerea Guvernului de către liberali „depinde inclusiv de rezolvarea problemei demografiei" și a cerut premierului Dacian Cioloș și Ministerului Muncii să găsească resurse financiare pentru aplicarea legii indemnizațiilor de creștere a copilului de la 1 iulie, așa cum prevede legea promulgată de președintele Iohannis.
Vechea lege oferea o indemnizație de creștere a copilului de maxim 3400 de lei net în primul an și de cel mult 1200 de lei în al doilea. Noua lege elimină aceste plafoane, rămânând ca bază de calcul procentul de 85 la sută din venitul mediu realizat în 12 luni lucrate din ultimele 24.
Întrebată dacă PNL va depune moțiune în cazul în care Guvernul Cioloș nu va bugeta la timp legea privind indemnizaţiile mamelor, Gorghiu a afirmat că nu vrea să pună presiune pe Guvern, însă, ar fi „impardonabil" acest lucru. „Ca atare nu vreau să înțeleagă nimeni că fac o amenințare, doar îi sugerez lui Cioloș să fie foarte atent la lucrurile importante pentru România", a conchis Gorghiu.

 
Categorie articol: 

Comentarii