Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dunarea nu a stiut sa gestioneze avantajul creat in repriza a doua

HCM Roman a incheiat la egalitate intilnirea cu Dunarea, in etapa a doua a Ligii Nationale, la capatul unei partide cu doua reprize distincte.
Handbalistele pregatite de Alexandrina Soare, sustinute de peste 500 de fani au lasat o impresie frumoasa in prima repriza, in care si-au dominat adversarele pina in minutul 20, insa din acel moment initiativa a trecut de partea oaspetelor si la pauza tabela reflecta schimbare de situatie, era 15-14 pentru brailence.
Cele doua combatante au mers cap la cap pina la mijlocul reprizei a doua, dupa care, elevele profesorului Eugen Bastiurea au profitat de jocul mai putin reusit al gazdelor si s-au distantat la trei goluri. Time-out-ul cerut de Alexandrina Soare a avut efectele scontate, pentru ca Romanul a egalat la 23-23, iar la finalul partidei, unul incandescent tabela indica tot o remiza.
In partea a doua gazdele au avut o prestatie presarata pe alocuri, cu multe duritati, iar principalele jucatoare vizate de apararea HCM-ului au fost Ada Moldovan si Manuela Radulescu. Prima a fost faultata foarte dur la un moment dat, incit timp de un minut a lasat impresia ca a lesinat, in urma unui duel cu o adversara, iar arbitrii nici macar nu au avertizat-o pe jucatoarea Romanului. Si Ramona Ruscior a lasat la o parte prerogativele de gazda si chiar de fair pay-ul si i-a aplicat o corectie Alinei Braniste fara ca "fluierasii" sa vada incidentul.
"Echipa a jucat mai slab in prima repriza, dar pina aproape de pauza si-a revenit, iar in partea secunda am condus si la trei goluri.
Consider, totusi, ca unele jucatoare de la echipa gazda a avut intrari peste limita regulamentului, care au fost tolerate de arbitri, iar principalele vizate au fost Ada Moldovan si Radulescu. Pe scurt, a fost un arbitraj nedefinit, plin de greseli si in mai multe situatii arbitrii au scapat jocul din mina", a declarat, imediat dupa joc, Ionel Antihi, vicepresedintele echipei HC Dunarea.
Oficialul brailean a mai precizat apoi ca formatia sa este cea care a pierdut un punct in acest meci, dar ca nu pune semiesecul pe seama arbitrajului.
"Nu din cauza arbitrajului am remizat noi la Roman, ci din cauza unei prestatii slabe in prima parte a jocului. Consider ca am pierdut un punct, dar totodata trebuie sa recunoastem ca in primele doua etape s-au consemnat multe surprize si probabil ca si pe viitor vor mai aparea. Competitia s-a echilibrat, dovada stind scorurile inregistrate pina acum si faptul ca s-au inscris putine goluri. S-au echilibrat loturile si nu vor mai fi partide in care cistigatoarele se stiu dinainte, cu exceptia meciurilor in care vor evolua Oltcim sau Rulmentul si poate nici atunci", a mai adaugat Ionel Antihi.

Liviu Paraschiv a fost suporter Dunarea

Ambele formatii au fost sustinute de cite o galerie destul de galagioasa, brailenii, insa in numar ceva mai mic au fost acoperiti sonor de gazde.
Echipa oaspete a avut si un sustinator de marca, pe fostul antrenor, Liviu Paraschiv, care a suferit in tribuna, la fel ca atunci cind se afla pe banca tehnica a formatiei brailene.
Destul de slabit dupa operatia foarte dificila la care a fost supus in aceasta vara, Paraschiv s-a intretinut cu oficialii celor doua echipe si la un moment dat a afirmat ca Dunarea trebuia sa cistige jocul de la Roman.

"O remiza cit o victorie" - considera Alexandrina Soare

La finalul partidei, antrenoarea gazdelor era fericita de rezultatul obtinut de formatia sa: "A fost un meci frumos, pe care l-am trait la intensitate maxima si in care handbalistele pe care le antrenez au contribuit din plin la spectacol. Le felicit pentru daruirea cu care au jucat si adevarul este ca am pregatit pina in cel mai mic detaliu aceasta intilnire. Un egal nu se compara cu o victorie, insa pentru noi este un punct mare, pentru care am muncit mult si nu stiu cite echipe vor avea viata usoara cu Braila pe propriul teren in acest campionat", a declarat Alexandrina Soare.

Clasament:
1 Oltchim Rm. Vilcea 2 2 0 0 62-34 4
2 Rapid CFR Bucuresti 2 2 0 0 67-57 4
3 HCM Buzau 2 2 0 0 50-46 4
4 Rulmentul Brasov 2 1 1 0 71-58 3
5 HC Dunarea Braila 2 1 1 0 55-54 3
6 HC Zalau 2 1 0 1 57-55 2
7 KZN Slatina 2 1 0 1 62-61 2
8 HC Otelul Galati 2 1 0 1 51-51 2
9 CSM Cetate Devatrans 2 1 0 1 64-66 2
10 HCM Baia Mare 2 0 1 1 48-52 1
11 HCM Roman 2 0 1 1 41-65 1
12 Tomis Constanta 2 0 0 2 48-54 0
13 CSM Ploiesti 2 0 0 2 57-66 0
14 "U" Jolidon Cluj 2 0 0 2 52-66 0

Clasamentul golgeterelor
Trofeul "Simona Arghir Sandu"
1 Andreea Cruceanu Rapid CFR Bucuresti 26
2 Florentina Cartas CSM Cetate Deva 23
3 Anca Lipan HCM Hidroconcas Buzau 21
4 Ada Moldovan HC Dunarea Braila 20
5-6 Melinda Geiger HCM Baia Mare 18
5-6 Luciana Marin KZN Slatina 18
7 Andreea Dospin CSM Ploiesti 17
8 Simona Gogirla Rulmentul Urban Brasov 16
9-10 Adriana Holhos HC Zalau 15
9-10 Mihaela Senocico "U" Jolidon Cluj 15
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii