Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dunarea Galati a cistigat prima editie a Memorialului "TraianTomescu"

In loc sa efectueze o ultima verificare inaintea startului sezonului si sa obtina macar un succes de moral, mobilizator nu numai pentru fotbalisti cit si pentru spectatori, CF Braila, organizatoarea Memorialului "Traian Tomescu", a lasat sa se intrevada faptul ca nu este inca pregatita pentru a incepe un nou sezon competitional.
Chiar daca nu par oportune unele concluzii ceva mai dure, este bine sa se reanalizeze situatia si sa se ia masuri pentru ca lucrurile sa intre pe fagasul normal.
CF Braila arata mai mult ca o echipa care abia a inceput stagiul de pregatire decit una care se afla la doar o saptamina de inceperea turului Diviziei B, iar in comparatie cu CS Otopeni, Dunarea Galati si FCM Bacau, pare mai mult o formatie de esalonul al treilea.
De altfel, aceasta stare de lucruri de la nivelul echipei pare ca a afectat si conducerea, care a decis sa introduca o taxa de intrare la meciuri. Suma de 30.000 lei vechi, teoretic, nu reprezinta o valoare prea mare pentru un fan al echipei, dar aceasta ar presupune ca, venind la stadionul Municipal, vei avea si ce sa vezi.
Taxa de intrare a facut ca la tribuna a doua sa fie prezenti doi spectatori, iar la tribuna intii in jur de 100, care i-au apostrofat permanent pe jucatorii brailenii pentru ca facut doar figuratie in teren.
Revenind la prestatia jucatorilor, ea a fost criticata in termeni duri de presedintele Consiliului Judetean, care a urmarit intreg turneul. Bunea Stancu s-a declarat nemultumit de ceea ce a vazut si a precizat ca va incerca sa construiasca o echipa competitiva la Braila, iar ca o prima masura a promis transferul a doi-trei jucatori de valoare. Sursa citata a mai mentionat faptul ca s-a negociat cu toti jucatorii si ca pina miercuri li se va plati prima rata din contract. Presedintele Consiliului Judetean a dat asigurari ca, in curind, Braila va face performanta si in fotbal.

Start ratat
CF Braila - Dunarea Galati 0-1

Prima editie a Memorialului "Traian Tomescu" a reunit la start, alaturi de echipa organizatoare, CF Braila, alte trei formatii din seria I a Diviziei B, Dunarea Galati, CS Otopeni si ex-divizionara A, FCM Bacau.
Competitia a fost cistigata de Dunarea Galati, formatie care a reusit doua victorii, la scor identic, 1-0, in fata gazdelor si in finala mare pe care a disputat-o in compania bacauanilor.
Prin locul ocupat, al patrulea, brailenii s-au situat la polul opus, la capatul unei evolutii lamentabile.
Primul meci al turneului a inceput in nota de dominare a galatenilor, care au avut si prima ocazie de poarta, in minutul 15, insa Iliuciuc a scos de la coltul scurt mingea sutata destul de puternic de Antohi.
Doua minute mai tirziu a venit si replica braileana: Ochia a centrat in careu si Posteuca a reluat putin peste vinclul portii aparate de Mirica.
Dunarea a obtinut pina la finalul reprizei doua lovituri libere, ambele executate de Bozga, la prima mingea a zguduit transversala, iar la a doua Budur a avut o interventie salvatoare.
La sase minute de la reluare, Feizula a sutat plasat, de la marginea careului, insa mingea a ocolit de putin poarta. Galatenii au insistat mai mult si puteau deschide scorul in minutul 53, dar Radu, desi a ramas singur cu portarul Mindileac, a sutat peste transversala.
La capatul unei actiuni pe partea dreapta, Milea a centrat in careul brailean si Silviu Ilie a reluat cu capul, pe linga Mindileac, marcind astfel golul prin care Dunarea avea sa cistige meciul.
Brailenii ar fi putut egala, prin Coman, insa tinarul jucator brailean nu a reusit sa speculeze o eroare puerila a lui Mirica, dar si Dunarea la rindul ei ar fi putut sa-si mareasca avantajul daca Radu, la capatul unei actiuni personale, nu ar fi sutat peste poarta.
Ion Gigi a inceput partida cu urmatorul unsprezece: Iliuciuc - Calin, Petrescu, Posteuca, Mihu - Girleanu, Ochia, Macarie, Sandru - Ungureanu, Feizula. Au mai jucat: Mindileac, Budur, Cristofan, Burghelea, Coman, Ghioca si Olenic.
In cel de-al doilea meci al zilei, FCM Bacau a dispus, cu 3-1, de CS Otopeni.

Gazdele au avut "combustibil" doar pina in minutul 50
CF Braila - CS Otopeni 0-1

Simbata, in primul meci, cel pentru locurile 3-4, s-au intilnit formatiile invinse in prima zi.
Brailenii ai fost la un pas de a deschide scorul, prin Ungureanu, chair in minutul 3, insa atacantul brailean, in locul unei solutii simple, a incercat o executie pretentioasa, ratind nepermis.
Tot el a sutat de la 20 de metri, la finalul primului sfert de ora, insa portarul Radulescu a reusit sa evite in extremis golul.
Dupa numai cinci minute, a fost rindul lui Ghioca sa rateze, mingea reluata de el cu capul trecind milimetric pe linga poarta.
Singura actiune notabila a bucurestenilor in aceasta repriza s-a derulat in minutul 27 si l-a avut in rol principal pe fostul capitan al Daciei, Cristian Dicu, insa nici in urma acestei faze tabela nu s-a modificat.
Gazdele au mai avut "combustibil" pina in minutul 50, cind au ratat o noua ocazie prin Ungureanu, care a reluat cu capul din pozitie centrala, de la 10-11 metri, pe linga poarta.
CS Otopeni a fost mai activa pina la finalul meciului si a reusit sa deschida scorul, in minutul 74, prin Cristean care, de la 5 metri, l-a invins pe Mindileac, iar apoi a mai ratat 2-3 situatii de a majora scorul.
CS Otopeni a obtinut si un penalty in minutul 90, prin Dicu, jucator care practic nu a vrut sa inscrie. Dind dovada de lipsa de profesionalism si consideratie fata de spectatorii aflati in tribune, care au venit sa vada fotbal, nu circ, mijlocasul oaspetilor si-a luat elan, insa in momentul in care a ajuns la minge, s-a intors si a lovit-o cu calciiul.
CF Braila: Budur - Zagan, Posteuca, Cristofan - Ghioca, Covaci, Macarie, Matei, Sandru - Feizula, Ungureanu. Au mai jucat: Mindileac, Iliuciuc, Burghelea, Mihu, Girleanu, Ochia, Olenic, Neta.
In finala mare a turneului, Dunarea Galati s-a impus cu 1-0 in fata ex-divizionarei A, FCM Bacau, golul galatenilor pregatiti de Puiu Antohi fiind marcat de Mogos, in minutul 23.
FC Bacau a inceput meciul cu echipa a doua si pe parcurs au evoluat si o parte dintre jucatorii titulari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii