Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dumitru Dragomir declară că singurul om de care s-ar fi temut la alegerile LPF este Mircea Sandu

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, singurul candidat pentru şefia forului pe care îl conduce la alegerile care vor avea loc luni, se mândreşte cu acest lucru şi spune că singurul om din fotbalul românesc care l-ar fi putut învinge este conducătorul FRF, Mircea Sandu.
Declaraţiile conducătorilor de cluburi din Liga I îţi lasă impresia că fiecare dintre ei este "cel mai mare şi mai tare", dar când vine vorba de înfruntări directe, un singur lucru rămâne la fel de 13 ani - Dumitru Dragomir în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. Şi asta, pentru că nici unul dintre conducătorii care se întrec în afirmaţii războinice nu are curajul să îl înfrunte la alegerile pentru forul din Strada Alexandru Vitzu.
Oficialul LPF nu se gândeşte însă că ar putea fi comparat cu un dictator şi chiar glumeşete atunci când este întrebat dacă nu ar fi vrut să aibă concurenţă la alegeri: "Chiar dacă sunt singur în cursă, tot e competiţie la alegeri. Păi eu fug cu mine de nu mă văd. Alerg singur şi s-ar putea să ies pe locul doi".
Dumitru Dragomir se identifică practic cu istoria Ligii Profesioniste de Fotbal pentru că a început activitatea în acest for încă de la începuturile sale, în anul 1992. Atunci, primul preşedinte ales a fost Mircea Angelescu, sau omul cunoscut drept mentorului lui Dragomir şi al lui Mircea Sandu. Angelescu a fost cel care l-a adus pe Dragomir la LPF, iar la propunerea sa, cel din urmă a fost numit, în prima fază, vicepreşedinte pentru un mandat de 4 ani.
La alegerile următoare, din anul 1996, Angelescu a fost nevoit să se retragă din cauza problemelor de sănătate, iar cel poreclit "Corleone" a fost ales preşedinte al Ligii Profesionite, el nemaiavând să părăsească acest postul în următorii 13 ani. La fel ca şi acum, în 1996, dar şi 2005, Dragomir a fost singurul candidat la preşedinţia LPF.
Singura dată când Dragomir a avut parte de concurenţă a fost la alegerile din anul 2000, atunci când contracandidatul său a fost conducătorul de la FC Naţional, Gino Iorgulescu. Fostul internaţional a fost propus pe atunci de Oţelul Galaţi, prin vocea lui Mihai Stoica.
Cea mai mare realizare a lui Dragomir în cei 13 ani de mandat este "sediul extraordinar al LPF", după cum spune chiar preşedintele Ligii, dar şi în acest caz a fost acuzat că ar fi cumpărat terenul la un preţ supraevaluat. Dragomir mai are şi alte motive cu care să se mândrească: "Avem multe echipe în cupele europene, am făcut o lege împotriva huliganismului, am adus bani mulţi echipelor, am făcut fotbalul să producă ziare şi televiziuni de specialitate care să comenteze non-stop. Astea toate sunt şi meritul Ligii să ştiţi, nu am stat chiar degeaba aici".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii