Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dumitru Berbece este noul antrenor al echipei HC Dunărea

• acesta îi succede lui Florentin Pera, de care clubul brăilean s-a despărţit pe cale amiabilă la finalul lunii mai • “Vin cu sufletul la Brăila şi îmi doresc foarte mult să facem performanţă”, ne-a declarat noul antrenor principal •  “Bun venit la HC Dunărea Brăila şi mult succes”, este mesajul pe care clubul de handbal îl adresează noului antrenor principal

 

Nu a trecut mult timp de la încheierea capionatului Ligii Florilor, ediţia 2017-2018, iar conducerea echipei HC Dunărea pregăteşte deja noul sezon, unul în care formaţia brăileană vrea să revină acolo unde îi este locul, între primele echipe ale campionatului.

Iar prima mutare a grupării de la Dunăre este cea a antrenorului. Dumitru Berbece este noul antrenor principal al echipei HC Dunărea, după ce, la finalul lunii mai, gruparea brăileană s-a despărţit pe cale amiabilă de Florentin Pera. A fost o despărţire agreată de ambele părţi.

Noul tehnician al grupării brăilene a cunoscut consacrarea, ca handbalist, în cadrul echipei Steaua Bucureşti, unde a început să joace din 1979.  În cei 11 ani de activitate sub culorile roş-albastre, Berbece a cucerit opt titluri naţionale şi trei Cupe ale României.

Cu echipa naţională, fostul stelist a participat la trei ediţii ale Campionatelor Mondiale, fiind titular al reprezentativei care cucerit medalia de bronz în 1990, iar în 1983 a cucerit Super Cupa Campionilor Mondiali şi Olimpici.

Ca tricolor, Dumitru Berbece a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 1984, la Los Angeles, unde România a cucerit medalia olimpică de bronz, şi în 1992, la Barcelona.

Aflat încă în activitate, în1986 Berbece a fost recompensat cu titlul de Maestru al Sportului, iar în 1992 a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Dumitru Berbece şi-a început activitatea de antrenor în anul 1990 dar a profesat mai întâi, o lungă perioadă, în Germania, unde a pregătit echipe din Liga I, Liga a II-a şi formaţii de juniori.

În Romania a antrenat echipa masculină Steaua Bucureşti şi a caştigat cu aceasta titlul şi Cupa României. A mai fost antrenor principal la CSM Oradea şi ASC Corona Braşov. Ca antrenor secund la CSM Craiova, în 2018, a reuşit performanţa de a câştiga Cupa EHF.

“Vin cu sufletul la Brăila şi îmi doresc foarte mult să facem performanţă. Ştim cu toţii că este greu, ştim ce este handbalul romanesc la ora actuală si ce înseamnă Liga Naţională, sunt multe echipe care se luptă pentru Cupele Europene şi pentru medalii.  Îmi doresc ca alături de conducere cât mai ales de jucătoare să facem un grup unit şi să luptăm împreună pentru a readuce Brăila acolo sus”, ne-a declarat Dumitru Berbece, noul antrenor principal al echipei HC Dunărea Brăila.

“Bun venit la HC Dunărea Brăila şi mult succes”, este mesajul pe care clubul de handbal îl adresează noului antrenor principal.

 
Categorie articol: 

Comentarii