Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duminica, 13

De-acum incolo ar trebui sa fim mai cu bagare de seama cind duminica pica intr-o zi de 13. Este, evident, o exagerare, doar nu a ajuns un amarit de calendar sa ne faca programul. Este o exagerare, desigur, dar cind auzi ca cinci insi au murit intr-o zi de "duminica, 13", e drept, fara sa existe vreo legatura de cauzalitate intre aceste cazuri, parca iti vine sa te inchizi in casa. Macar pina cind se face luni.
Mihaela Leitoiu, din satul Tataru era, la nici 17 ani, mama unui baietel de trei luni si locuia de aproape un an de zile impreuna cu parintii iubitului ei. Din spusele satenilor, tinara se certa destul de des cu Valentin Bianu, de 27 ani, pe motiv ca acesta, ocupat cu munca la Santierul Naval, ajungea din ce in ce mai rar pe acasa. Pentru ca se simtea neglijata de concubin, tinara ii reprosa in permanenta ca ar avea o amanta in oras, iar crizele de gelozie ale acesteia au culminat duminica, pe 13 iulie, cind a ingurgitat furadan, pentru a pune capat suferintei care o mistuia.
Acest aspect ne-a fost confirmat chiar de mama lui Valentin,
care ne-a spus ca fata era geloasa pe tinar ."Baiatul venea acasa cind putea, o data la 2-3 saptamini, pentru ca lucreaza la Santierul naval si este cazat la Lacu Sarat, iar Mihaela banuia ca el vine asa de rar acasa pentru ca are o amanta. Asta era problema de aproape un an de zile, de cind s-au luat amindoi. Desi el i-a explicat ca nu putea ajunge mai des acasa pentru ca lucra mult, Mihaela o tinea pe a ei, ca Valentin o inseala, motiv pentru care el i-a spus ca poate sa plece, daca nu il intelege", ne-a declarat ieri Valerica Bianu.
Dupa spusele femeii, cei doi s-au cunoscut la discoteca din sat, in august anul trecut, iar in luna octombrie, Valentin a adus-o ca nora in casa parintilor sai, gravida in trei luni.
Duminica, erau impreuna cu baietelul lor de 3 luni si jumatate, pe care Mihaela il scosese din spital de doar trei zile. "Avusesera din nou o discutie simbata, iar duminica ea s-a apucat sa spele citeva lucrusoare ale copilului si i-a dat copilul fetei mele sa-l tina, cumnatei ei adica. In timp ce fiica mea, Monica, era cu baiatul in brate, a vazut-o pe Mihaela intrind la beci; a lasat rufele in albie, a intrat la beci, dupa care s-a dus in casa. La scurt timp, a iesit cu un pahar de 50 de grame, care avea pe fund ceva roz si i l-a aratat fetei mele, spunindu-i ca s-a otravit. Cind a spus ca luase otrava, Monica nu a crezut, ba chiar a intrebat-o cum poate sa spuna asa ceva, iar ea a indicat exact sticla din care bause, precizind ca din substanta respectiva tratase barbatul meu porumbul", a mai spus mama lui Valentin Bianu. Din spusele acesteia, pentru ca Mihaela nu avea nici un simptom dupa care cei din jur sa-si dea seama ca ii era rau, cumnata ei a crezut ca glumise, motiv pentru care a si ramas afara , in curte, cu baietelul; cind a intrat in casa, sa schimbe scutecele copilului, Mihaela era pe pat, cu fata la perete. Pentru ca statea intinsa pe mai mult de jumatate din pat, a rugat-o sa se dea putin la o parte, sa poata aseza copilul. Atunci, Mihaela a intors capul si a spus, vlaguita, ca nu mai vede si ca i-au amortit miinile si picioarele si ca nu a glumit cind a spus ca se otravise. "Monica l-a chemat pe Valentin, care era in curte, la animale, iar cind acesta a vazut ca nu se mai misca, a luat repede un pahar cu lapte si a incercat sa-i dea sa bea, dupa care m-a sunat pe mine, la serviciu si a spus ca Mihaela s-a otravit, sa sun repede la Salvare. Dupa o ora si ceva, cind a ajuns Salvarea, soferul si asistenta au constatat decesul. In tot acest timp ii curgeau lacrimile, dar nu mai putea sa vorbeasca", ne-a mai spus Valerica Bianu.
Imediat dupa producerea tragediei, trupul neinsufletit al Mihaelei a fost transportat la morga Serviciului de Medicina Legala, unde a fost autopsiat in cursul diminetii de ieri. Dupa primele cercetari ale Politiei, s-a constatat ca nu exista semne vizibile de violenta pe trupul Mihaelei si ca decesul acesteia s-a produs prin ingurgitarea unei substante toxice.

S-a inecat sub ochii tatalui
Tot pe 13 iulie, in jurul orelor 19,00, o fetita de 12 ani s-a inecat
intr-un canal de irigatii situat la periferia Cartierului Vidin.
Din declaratiile tatalui fetei s-a stabilit ca, in timp ce se afla pe malul canalului, aceasta a alunecat in apa si s-a inecat.
Micuta Maria C. venise din Vaslui impreuna cu parintii la niste rude din Braila, iar in cursul zilei de duminica au hotarit sa mearga impreuna la plaja, la un canal de irigatii. Dupa ce a intrat in apa, impreuna cu tatal sau, a fost prinsa intre niste buruieni si s-a dus la fund. Barbatul a incercat sa o traga la suprafata, insa fata s-a agatat cu disperare de el si era cit pe ce sa se inece si acesta. Cadavrul copilului a fost scos din apa de catre pompieri, dupa doua ore de cautari, sub privirile socate ale tatalui.
Despre nenorocirea de la canalul de la marginea orasului, in care se scalda zilnic zeci de copii, martorii spun ca fata, care statea mai spre mal, a alunecat la un moment dat pe dalele acoperite cu namol si s-a dus la fund, la o adincime de doi metri si jumatate, unde a fost prinsa de niste ierburi. Tatal ei a prins-o intii de mina, apoi fata s-a agatat de el cu ambele brate si l-a tirit si pe barbat la fund, iar sub apa, acesta a scapat-o. Dupa ce omul a reusit sa iasa la suprafata, a cautat-o pe fata, insa nu a mai reusit sa o gaseasca. Citiva tineri aflati la plaja au intrat si ei sa caute trupul fetei, insa in zadar. Pompierii sositi la fata locului au cercetat canalul, cu o cange, metru cu metru si dupa doua ore, au gasit cadavrul, prins in niste ierburi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii