Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duminică, 11 decembrie, Alianţa Noastră România împotriva Lor

• Carmen Ionescu, candidat al ANR la Camera Deputaţilor îndeamnă brăilenii să voteze pentru familie, pentru credinţa strămoşească, pentru marea curăţenie

 

Încă de la începutul acestei campanii electorale, a fost acreditată, prin tot felul de mijloace, inclusiv media, ideea că sunt doar doi competitori importanţi, restul fiind doar firimituri, rămase de la masa baronilor politicii româneşti. Liderii Partidului Social Democrat şi ai Partidului Naţional Liberal ne priveau pe noi, cei care am aderat la formaţiunea politică coagulată în jurul lui Marian Munteanu, Alianţa Noastră România, de undeva, de sus, din vârful unor milioane de votanţi, pe care ei credeau atunci că îi şi gestionează. Pentru că un partid este mare doar prin zestrea de încredere pe care o are electoratul în el.

Dacă această încredere se erodează, dacă oamenii se satură de promisiunile neonorate, dacă acţiunile politice ale liderilor săi contravin votului dat de electorat, la un moment dat, partidul nu mai este mare. Scorul real al acestor îmbuibaţi ai urnelor se va vedea, de această dată, în noaptea de duminică, 11 decembrie, spre luni, 12 decembrie. La noi, la Brăila, vorba unei eroine locale interbelice, brăilenii au asistat, uneori cuprinşi de mânie, la un lung şir de bâlbe politice, la vânzarea, pe taraba credulilor, a unor gogoşi îndelung verificate. Cum să-i mai crezi pe candidaţii PSD, care şi-au amintit acum că Brăila a fost vitregită economic şi, desigur, ar trebui să fie revigorat acest sector? Aflaţi la cârma conducerii administraţiei municipală, judeţeană şi naţională un prea mare număr de ani, nu au făcut nimic, dar chiar nimic pentru mai binele acestui oraş şi judeţ. Bazându-se pe un electorat captiv, pesediştii din fruntea mesei cu bucate alese şi-au etalat ifosele politice în vitrina naivităţii unora, au mimat interesul comunitar, s-au lăudat cu nopţile albe petrecute în elaborarea unor programe iluzorii de dezvoltare şi de mai bine pentru concetăţeni. În afara prizonierilor, din interes sau din convingere, ai gogoşeriei pesediste, toţi ceilalţi, o mare majoritate, au simţit gustul rânced al minciunii şi au refuzat-o categoric. O vor face şi pe

 

11 decembrie, n-am niciun dubiu!

Despre campania electorală a celor din PNL Brăila, ce să mai spun? Aceleaşi visări şi aceleaşi pase de alba-neagra, pentru vrăjirea, adormirea celor neatenţi. Promit şi ei, într-o frăţie a minciunii, cai verzi pe pereţi, descoperă, indignaţi, că Brăila şi brăilenii ar merita o soartă mai bună; da, merită atenţia lor, de politiceni trecuţi prin avatarurile deciziei administraţiei locale, guvernamentale şi, desigur, de pe băncile mult râvnite ale Parlamentului („-N-am putut face mai mult, ne-au dat peste mână pesediştii, dar, dacă ne mai daţi o şansă, cu siguranţă că vom face!”).

Adevăraţii liberali, căci sunt şi de aceştia, şi nu puţini, sufocaţi şi marginalizaţi de coteria de interese care le-a furat şi ideologia, şi numele, şi istoria, asistă, neputincioşi, anesteziaţi, la prăbuşirea liberalismului în cloaca meschinăriei a-tot-cuprinzătoare. Despre anexele celor două partide „mari”, oricum s-ar numi şi oricare ar fi acestea, nu pot spune decât că nu am nici timpul, şi nici nervii necesari pentru a le da vreo atenţie. Cum nici electoratul brăilean nu cred că le va da. Ele sunt doar surogate, copii palide, nereuşite ale originalelor.

 

Pe 11 decembrie, începem curăţenia generală!

Mi-am permis această trecere în revistă, acest rezumat al realităţii politice brăilene, pe care, cu siguranţă, concetăţenii mei o cunosc foarte bine, cu un singur scop. Am dorit să relev, încă o dată, necesitatea stringentă de schimbare a actualei clase politice, erodată, blamată, defectă. Pe 11 decembrie, electoratul are ocazia, poate ultima, de a mătura, prin vot, ciurucurile din politica românească. Cine doreşte, cine este mulţumit de tot ceea ce s-aîntâmplat, până în prezent, în România şi, mai ales, în Brăila, are dreptul constituţional de a alege, ca şi până acum, aceleaşi partide, aceiaşi candidaţi. Înseamnă că asta vor, că dau girul lor dezastrului ce va urma. Cine, însă, s-a săturat de minciună, de fariseism politic, de mimii consecvenţi ai interesului comunitar, de vânzarea, bob cu bob, a prezentului şi viitorului nostru, nu se vor afla, cu siguranţă, printre votanţii PSD&PNL&CO. Construcţia politică devenită Alianţa Noastră România a apărut tocmai pentru a contracara tarele actualei clase politice. Liderul nostru, Marian Munteanu, alături de mulţi, mulţi alţi patrioţi români, printre care, cu deplină sinceritate şi onestitate, mă enumăr şi pe mine, a pornit această luptă democratică, absolut necesară, cu acea încrâncenare cu care a condus şi Piaţa Universităţii, la începuturile democraţiei moderne româneşti. Nici atunci nu a fost singur, nici acum. Adversarul de atunci este şi cel de astăzi. Pe atunci se numea FSN-Iliescu-Securitate, astăzi este PSD-PNL-Sistem. La mijloc, se afla atunci, şi se află şi acum, acelaşi Popor Român. Un întreg popor nu poate fi minţit, nu poate fi manipulat la infinit. Un popor îşi creează, din timp în timp, propriile sisteme de apărare, acei anticorpi politici şi sociali care să readucă normalitatea şi bunăstarea în societate.

Noi, Alianţa Noastră România, suntem un asemenea anticorp, apărut din nevoia, stringentă, de apărare a intereselor generale ale acestui popor şi ale acestei ţări. Vom redefini traseul actual al României, care nu mai este naţional, vom curăţa, cu arme democratice, până în cele mai adânci şi ascunse colţuri, aparatul administrativ, virusat şi ineficient. V-am prezentat, aici,în paginile acestui cotidian, dar şi cu alte ocazii, principiile de bază ale politicii Alianţei Noastre România. Ne dorim să promovăm, la nivel statal, respectul faţă de familie, faţă de credinţa strămoşească, faţă de concetăţenii noştri. Nici familia, nici credinţa nu vor mai fi batjocorite, ponegrite, distruse de interese străine poporului nostru.

Dorim să promovăm legi bune, legi clare, legi în interesul cetăţeanului şi al antreprenorului român. Dorim să fim respectaţi de partenerii noştri internaţionali, să ne recâştigăm dreptul de a fi şi a ne declara, cu mândrie, că suntem români, că suntem din România.

Aştept, cu încredere în mine şi în concetăţenii mei, brăilenii, rezultatele actualelor alegeri generale. De luni, începem, împreună, marea curăţenie! Doamne-ajută!

Carmen Manuela Ionescu, candidat Alianţa Noastră România (poziţia a 10-a pe buletinul de vot) pentru Camera Deputaţilor, Circumscripţia Electorală nr. 9, Brăila
Categorie articol: 

Comentarii