Mergi la conţinutul principal

Dulciuri din mălai de porumb albastru, produsele inovative ale unei patiserii brăilene

* bogat în fibre şi cu conţinut redus de glucide, porumbul albastru are o activitate antioxidantă ridicată şi efecte antiinflamatorii * cofetăria Alfino îmbie clienţii cu fursecuri, biscuiţi şi brioşe obţinute din acest nou tip de mălai * materia primă este obţinută de la un producător din comuna Tichileşti, unul dintre puţinii agricultori români care cultivă porumb albastru

 

 

 

În data de 23 iulie, la Cofetăria Alfino, a avut loc, pentru a doua oară, lansarea unei noi game de produse de patiserie inovative. Caracteristica ce le diferenţiază de produsele convenţionale este ingredientul neobişnuit în jurul căruia a fost concepută această gamă: este vorba despre mălaiul obţinut din porumb albastru. Vizitatorii au degustat preparate precum fursecuri, biscuiţi şi brioşe.

Clienţii se întreabă, de obicei, dacă porumbul este natural. Soiul nu este modificat genetic”, a explicat Mihaela Dumitru, directoare a ALFINO PROD. Această varietate de porumb provine din America Latină, dar este aclimatizată şi cultivată şi în judeţul Brăila, în comuna Tichileşti, de către Nicu Bogdan. În România, doar doi producători mai cultivă porumb albastru. Coloritul său este dat de conţinutul ridicat de antociani, stabili la tratamentele termice, ceea ce determină o activitate antioxidantă ridicată şi efecte antiinflamatorii. Printre avantajele mălaiului obţinut din porumb albastru se numără şi conţinutul redus de glucide, cantitatea cantitatea de fibre, dublă faţă de aceea a unui mălai obişnuit.

Aceste produse se pretează şi persoanelor care suferă de anumite boli de nutriţie, precum diabetul. Astfel, gama urmăreşte principiul ALFINO PROD, alături de colaboratoarea şi furnizorul Mihaela Arion: e uşor şi accesibil financiar să faci alegeri sănătoase. ”Ne orientăm spre realizarea unor produse fără zahăr, cu îndulcitori naturali şi cu un conţinut caloric cât mai mic. ( n. a. în afară de mălaiul din porumb albastru) Folosim tot felul de tipuri de făină, de exemplu de migdale, de cocos sau de ovăz, fără gluten şi cu un conţinut glucidic redus. Urmează o serie de produse pe bază de seminţe de chia, de quinoa, de dovleac sau de floarea-soarelui. În urma primei lansări, dorinţa clienţilor a fost aceea de diversificare. Din păcate, a crescut incidenţa bolilor de nutriţie, astfel cererea este mare. Ne gândim că o persoană cu diabet, cu restricţie la zahăr sau la alimente cu un aport energetic ridicat simte, totuşi, de a consuma ceva dulce. Noi ne străduim să oferim o alternativă care să nu dea dependenţă şi care să nu dăuneze organismului. E foarte important să se poată bucura toată lumea de produse de calitate la un preţ rezonabil”, a declarat Mihaela Dumitru.

Cofetăria nu comercializează doar produse dietetice, ci are şi o serie de produse ”convenţionale”, care conţin zahăr. Cu toate acestea, majoritatea sunt preparate, de asemenea, din produse naturale, grăsimi vegetale nesaturate şi cât mai puţine premixuri, conservanţi sau aditivi artificiali. Dar cofetăria se adaptează la dorinţele fiecărui client în parte şi îi stă mereu la dispoziţie pentru comenzi de produse dietetice, dar şi de torturi sau prăjituri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro