Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dubla "magicianului" Romeo Buteseaca a adus gazdelor o victorie extrem de importanta

CF Braila: Iliuciuc - Ghidarcea, Calin, Posteuca - Girleanu, Olenic, S. Marin (min. 80: Burghelea), Macare, Sandru - Ochia (min. 64: S. Matei), Buteseaca (min. 72: Feizula)
Antrenor: Vasile Caciureac
Sportul: Stanca - Stancu, Ratiu, Secareanu, Patriche (min. 14: Dedu) - Oae (min. 66: Mazilu), Lazar, Costin, Ferfelea (min. 61: Nicola) - Varga, Curelea
Antrenor: Cezar Zamfir
Arbitri: Mugurel Draganescu (Breaza) - Eduard Cringasu si Ionut Barcan ambii din Ploiesti
Arbitru de rezerva: Ionel Ivan (Braila)

Daca in prima etapa, cu mici exceptii, jucatorii braileni abia puteau sa stea in ghete, miercuri, in etapa intermediara, au facut o partida excelenta in fata Sportului Studentesc, reusind sa invinga la un scor pe care nici patronul din Regie, Vasile Siman, nu-l anticipa in cele mai negre visuri ale lui.
Remarcati, firesc la un asemenea rezultat, ar trebui sa fie toti jucatorii insa au existat si virfuri, Ghidarcea, Calin, Girleanu, Olenic si cel mai bun jucator de pe teren, Romeo Buteseaca, autorul celor doua goluri ale gazdelor.
Prima actiune periculoasa a partidei a apartinut oaspetilor, insa ea a fost irosita de Oae, care a sutat din careu pe linga poarta braileana.
In minutul 8 Olenic l-a imitat, iar patru minute mai tirziu Ochia a ratat o situatie clara de gol, sutind din careu, dintr-o pozitie foarte buna, insa portarul Sportului a reusit sa scoata mingea de la vinclu.
In minutul 20, Stanca a facut o noua parada si a reusit sa amine deschiderea scorului la sutul violent, din lovitura libera de la 30 de metri a lui Ghidarcea.
Presiunea gazdelor s-a concretizat in minutul 40, cind Macare a patruns pe flancul drept al apararii studentilor, a centrat in fata portii si, de la 8 metri, Buteseaca l-a executat pe Stanca, 1-0.
In ultimul minut al reprizei, scorul ar fi putut lua proportii daca Ochia, aflat la 10 metri, perpendicular pe poarta, ar fi sutat puternic pe spatiul portii si nu ar fi apelat la un artificiu, ca in curtea scolii, in fata unui portar care in aceasta vara a fost curtat de Steaua si Dinamo.

Si repriza a doua a fost controlata de braileni

Elevii lui Vasile Caciureac au inceput in forta partea secunda si, daca ar fi fost atent, Ochia ar fi putut da pasa decisiva pentru 2-0. Mijlocasul brailean s-a pacalit insa si a intors mingea, oferindu-i-o pe tava unui adversar.
CF Braila a ramas in continuare la cirma partidei si in minutul 53 a creat o noua situatie periculoasa in careul advers, prin Macare, urmata de un sut violent al lui Olenic, pe care spectatorii l-au vazut in vinclul portii Sportului, mingea insa a trecut razant pe linga "paianjen".
Jucatorii lui Cezar Zamfir au ajuns la poarta lui Iliuciuc abia in minutul 58, dupa o gafa a lui Posteuca insa sutul centrare al lui Ferfelea a fost retinut cu siguranta de experimentatul portar brailean.
In minutul 59, Ochia si Olenic au sarjat inca o data spre poarta bucuresteana iar in faza imediat urmatoare Olenic a recuperat mingea la mijlocul terenului, Girleanu l-a angajat pe Macare, acesta a patruns in careu si a ochit coltul scurt, mingea lovit insa bara, a revenit in teren si, de la 6 metri, Buteseaca a reluat-o in vinclu.
In urmatoarele minute gazdele au facut spectacol si bineinteles ca toate actiunile lor au fost raplatite cu ropote de aplauze de catre suporteri. Ochia i-a dat o pasa ideala, la marginea careului, lui Macare insa colegul sau din linia mediana si-a prelungit prea mult balonul si defensiva bucuresteana a evitat un nou gol, iar in minutul 75 Posteuca l-a intins serios pe Stanca dupa o lovitura libera acordata gazdelor.
Introducerea lui Mazilu a revigorat intr-o oarecare masura atacul Sportului, insa de la bucuresteni a lipsit din teren acea minte limpede care sa dea pasa decisiva si astfel oaspetii nu au periclitat poarta lui Iliuciuc.
CF Braila a fost echipa care ar fi putut inca sa mai inscrie, dar lobul lui Feizula a trecut departe de tinta, iar sutul lui Sandru, dupa un contraatac rapid, a fost urmat de o noua interventie salutara a portarului Stanca.

"Sper ca meciul de astazi sa nu fie singular"

Formatia braileana a obtinut astazi o victorie foarte importanta in fata unei echipe de top, la capatul unui meci foarte bine gindit tactic de antrenorul interimar Vasile Caciureac si "interpretat" excelent de toti jucatorii care au reprezentat gruparea braileana.
Dupa multe luni de zile publicul brailean a avut ocazia sa vada o partida spectaculoasa si bineinteles ca s-a comportat, cu mici exceptii, ca la 12-lea jucator al gazdelor.
La finalul partidei, antrenorul interimar al gazdelor era foarte bucuros de rezultat: "Echipa a inceput sa creasca in valoare, am cautat sa imprim un joc combinativ, mai rapid, perpendicular pe poarta si iata ca a dat rezultate. Sper ca meciul de astazi sa nu fie singular si sa ne mentinem stacheta ridicata pentru a duce formatia braileana intre primele echipe ale seriei. Obiectivul nostru in acest sezon este acela de a crea o echipa competitiva si eu sint convins ca la Braila sint premise pentru realizarea acestuia".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii