Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dublă victorie pentru HC Dunărea în parida cu Viborg HK

* o calificare istorică pentru Brăila în grupele EHF European League * formația brăileană s-a impus cu 26-24 în partida tur și cu 32-28, în manșa retur

 

HC Dunărea a reușit o performanță istorică, a eliminat două echipe nordice “grele” din handbalul european și s-a calificat în grupele EHF European League. După ce trecut de Tertnes Bergen din Norvegia, echipa brăileană pregătită de Neven Hrupec a reușit o dublă victorie în disputa cu una dintre principalele pretendente la câștigarea a cestei competiții europene, Viborg HK. Dacă primul meci a fost echilibrat și cu răsturnări de scor, cel de-al doilea a fost la discreția echipei gazdă. Cu moralul bun după succesul de sâmbătă, jucătoarele pregătite de Neven Hrupec au reușit să câștige fără emoții meciul al doliea. Viborg HK a condus cu 4-0 în minutul 5, Hrubec a cerut timeout, iar elevele sale au jucat cu totul altceva după ce au primit idicații de la antrenorul croat. HC Dunărea a egalat la 5-5, după golul marcat de Sazdovska iar la capătul primului sfert de oră, după reușita Nicoletei Safta, a condus pentru prima dată, 7-6, în acest meci. Din acest moment nu s-a mai pus problema învingătoarei în acest al doliea meci. Formația brăileană a condus șI la patru goluri diferență, iar la capătul primelor 30 de minute avea un avantaj de trei lungimi, 17-14. Repriza a doua a fost controlată cap coadă de HC Dunărea. Paradele portarului Elena Șerban, prestațiile foarte bune în faza de atac ale Anetei Udriștoiu și Nicoletei Safta au fost atu-urile echipei HC Dunărea care s-a impus în final cu 32-28.

Pentru HC Dunărea în meciul al doliea au marcat: Udriștoiu 8 goluri, Safta 7, Tiron 6, Dache 3, Zamfirescu 3, Sazdovska 2, Tamires 2, Kanaval 1.

 

 

Victorie la două goluri, 26-24, în partida tur

După un joc echilibrat, în care apărările au dus greul, evoluând la limita regulamentului, fapt ce a generat multe eliminări, 4 în tabăra echipei gazdă și 7 în cea a formației daneze, plus o descalificare, Majbritt Hansen fiind trimisă în tribună după a treia eliminare, HC Dunărea a câștigat meritat, 26-24, prima manșă a “dublei” cu Viborg HK. Startul de meci a fost favorabil formației din Danemarca, antrenorul Jakob Vestergaard fiind un bun cunoscător al handbalului românesc, după ce a antrenat Oltchim și CSM București. Viborg HK a condus cu 4-2, 5-3 și 6-4, dar a urmat o răsturnare de scor. Udriștoiu și Tiron au restabilit egalitatea, 6-6, în minutul 13, iar la faza următoare a marcat Mădălina Zamfirescu și HC Dunărea a condus pentru prima dată în meci pe tabela de marcaj, 7-6. Perioada de joc foarte bună a gazdelor s-a mai concretizat prin două goluri, marcate de Udriștoiu și Tiron iar echipa gazdă avea trei lungimi avans, 9-6, în minutul 17. HC Dunărea a mai condus la trei goluri, 10-7, însă danezele au egalat la 10-10, după golul marcat de Stromberg, apoi la 11-11 și la 12-12. Însă după primele 30 de minute HC Dunărea avea un gol avantaj, 13-12, după reușita Elenei Dache.

Echipa pregătită de Neven Hrupec a mai reușit o desprindere la trei goluri, 16-13, în repriza a doua, în doar un minut în care Viborg a avut două jucătoare eliminate. Dar danezele au egalat la 16-16, în minutul 37. HC Dunărea a continuat să conducă la unul două goluri până în minutul 49 când, de la 21-21 Viborg s-a distanțat la două lungimi, 23-21, după o “dublă” semnată de Amelie Hansen. În minutul 52 Udriștoiu a restabilit egalitatea, 23-23. P-nă la finalul meciului Viborg a mai înscris un singur gol, HC Dunărea trei, iar formația de la Dunăre s-a impus cu 26-24.

În primul meci pentru HC Dunărea au marcat: Aneta Udriștioiu 10 goluri, Marina Dmitrovic 3, Elena Dache 3, Bianca Tiron 2, Jovana Sazdovska 2, Tamires Morena 2, Nicoleta Safta 2, Alina Czeczi 1, Mădălina Zamfirescu 1. Portarii și Ljubica Nenezic și Elena Șerban au avut câte 4 intervenții iar dintre handbalistele aflate pe raportul de arbitraj au mai intrat pe parcursul meciului Cătălina Preda, Bojana Milic, Gabriella Bucur și Maria Kanaval.

Pentru Viborg HK au nscris: Line Haugsted 6 goluri, Amalie Hansen 5, Jorgensen 5, Stokholm 2, Hogdahl 2, Sane Hansen 1, Ostlund 1, Stromberg 1, Lund 1. Portarul Anne Kristensen a avut 11 intervenții reușite.
Categorie articol: 

Comentarii