Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dublă manşă de calificare în optimile Cupei Cupelor, în sala Polivalentă din Brăila

Astăzi şi mâine, sala Polivalentă va găzdui o dublă confruntare din faza a treia a Cupei Cupelor la handbal feminin, în care protagoniste sunt HC Dunărea şi formaţia macedoneană, ZRK Vardar Osiguruvanje.
Iniţial, numai turul acestei duble manşe ar fi trebuit să se deruleze pe 31 octombrie sau 1 noiembrie la Brăila, iar returul în acest week-end în Macedonia, însă la propunerea clubului brăilean ambele meciuri se vor derula în sala Polivalentă, un nou prilej pentru iubitorii acestui sport să urmărească pe viu două întâlniri interesante, iar la finalul lor să salute calificarea elevelor Alexandrinei Soare în faza următoare a competiţiei.
Conform declaraţiei antrenoarei brăilene handbalistele de la Dunărea au moralul bun după rezultatul pozitiv de la Zalău şi pornesc cu prima şansă la calificarea în optimile Cupei Cupelor care se vor derula în luna februarie 2010.
"Singurul lucru negativ aş putea spune este faptul că deşi am făcut nenumărate demersuri nu am aflat nimic despre viitoarea noastră adversară, ştiu doar că echipa din Macedonia are un lot relativ tânăr. Însă pot spune cu certitudine că HC Dunărea se va califica în etapa următoare a competiţiei. Jucătoarele au moralul bun după meciul de la Zalău, unde dacă arbitrii ar fi fost imparţiali, noi ar fi trebuit să câştigăm, ceea ce contează foarte mult în plan psihic. Fac însă un apel la spectatorii brăileni să fie alături de echipă şi să o susţină şi în momentele dificile şi împreună vom reuşi să scriem o nouă pagină frumoasă în istoria handbalului feminin brăilean", a declarat Alexandrina Soare.
În tabăra gazdelor sunt două jucătoare care acuză probleme medicale, Dana Goldic şi Ada Moldovan. Portarul brăilean are o fractura a degetului mic de la mâna stângă, iar golgetera Ada Moldovan se resimte după tratamentul agresiv la care a fost supusă de elevele lui Tadici. Ambele însă au şanse mari să evolueze în cele două partide.
Dubla confruntare dintre HC Dunărea şi ZRK Vardar Osiguruvanje va fi arbitrată de cuplul ucrainean Tatyana Rakytina - Iryna Tkachuk.

Dunărea are un palmares mai bogat

Formaţia brăileană are în palmares o semifinală în Challenge Cup în ediţia 2007-2008. Pe 25 martie, formaţia brăileană antrenată atunci de Liviu Paraschiv a câştigat cu 27-21 returul cu Tomis Constanţa şi s-a calificat în penultimul act al Challenge Cup. După ce a câştigat prima manşă cu 31-30 în Germania, HC Dunărea a fost învinsă, pe teren propriu, de VfL Oldenburg, scor 29-25 (12-14), în manşa secundă şi a ratat calificarea în finala competiţiei,
În ediţia trecută a cupelor europene HC Dunărea a jucat într-o coompetiţie superioară valoric, EHF, iar în acest an mai face un pas pe scara valorică a handbalului feminin continental şi va evolua în cea de-a doua competiţie europeană, Cupa Cupelor, unde are cele mai mari şanse de a se califica în optimile de finală.
ZRK Vardar Osiguruvanje are în palmares doar şapte participări în cupele europene, însă niciodată nu a reuşit să atingă măcar sferturile de finală ale vreuneia dintre competiţiile la care a luat startul. Anul trecut, gruparea din Macedonia a părăsit Challenge Cup în turul trei, fiind eliminată de formaţia turcă Beld Cankaya după o dublă manşă în care nu a cunoscut victoria, 32 - 32, la Skopje şi 30 - 33 la Ankara, cele mai productive jucătoare ale ZRK Vardar fiind Tanja Canevska şi Ljubenka Vasilevska, ambele cu câte şase goluri marcate.
La fel ca şi echipa gazdă de astăzi, ZRK Vardar Osiguruvanje a încheiat sezonul trecut pe locul al treilea în prima divizie din Macedonia.

Jandarmii şi poliţiştii vor asigura ordinea la sala Polivalentă

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, în cooperare cu lucrători de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, ISU Brăila şi Poliţia Comunitară, vor asigura ordinea pe timpul desfăşurării celor două partide. Accesul în interiorul sălii se va face pe uşile din Strada Pietăţii, putându-se opri intrarea spectatorilor atunci când tribunele s-au ocupat în proporţie de 90%.
Spectatorilor le este interzis să introducă în sală băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite în acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. De asemenea, aceştia nu vor avea voie să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară balustrada de protecţie care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe teren şi să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii