Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duş rece pentru jucătorii de la CF Brăila

La interval de o săptămână după ce au învins-o pe Academica Argeş Piteşti, lidera seriei Est din acel moment, brăilenii au avut o evoluţie mediocră la FC Voluntari unde, cu toate că au avut superioritate numerică o repriză, au pierdut cu 4-0.
Prima acţiune de atac a aparţinut gazdelor, Voduţ (min. 3) a centrat în careul brăilean, Costel Roşu a trimis mingea pe spaţiul porţii însă Mitrea a fost la post. Replica brăilenilor a venit în minutul 13 dar mingea şutată de Peten a trecut pe lângă poartă. La faza imediat următoare, FC Voluntari ar fi putut deschide scorul prin Voduţ însă atacantul gazdelor a ales o soluţie pretenţioasă şi, de la un metru, nu a reuşit să trimită mingea pe spaţiul porţii. Brăilenii au trimis pentru prima dată mingea pe spaţiul porţii prin Dima (min. 20) însă Paul Botaş nu a avut niciun fel de probleme în a o recepţiona. Două minute mai târziu a fost rândul lui Mitrea să pareze uşor o minge şutată de Călinţaru. La capătul primelor 30 de minute, gazdele au marcat unicul gol al primei reprize prin Marius Ene, care a scăpat de marcajul fundaşilor brăileni şi a făcut inutilă intervenţia lui Mitrea. Ultima fază notabilă a primei reprize s-a derulat în minutul 45 când Todoran a avut o intrare periculoasă la Onofraş iar Florin Chivulete i-a arătat direct cartonaşul roşu. FC Voluntari a rămas în 10 jucători iar speranţele brăilenilor într-un rezultat bun renăşteau.

FC Voluntari a predat lecţia contraatacului

Brăilenii au ieşit de la cabine hotărâţi să marcheze repede însă acţiunile lor previzibile au fost uşor stopate de defensiva gazdelor.
La zece minute de la reluare, la primul contraatac din această parte a meciului, FC Voluntari ar fi putut să-şi majoreze avantajul însă Mitrea a avut o intervenţie foarte bună la şutul lui Ene. După doar două minute, Călinţaru a trecut de Petean, a centrat la marginea careului mic, de unde, bine plasat, Voduţ a trimis mingea, cu capul, sub transversala porţii apărate de Mitrea pentru 2-0. Nici la acest scor elevii lui Pânzaru nu au avut niciun fel de reacţie. Evoluţa lor a fost în continuare mediocră şi, pe undeva, era şi normal în condiţiile în care Pânzaru a mizat pe jucători care în sezonul trecut erau la un pas să retrogradeze cu Conpet Cireşu din Liga a III-a, gen Niţă sau Alin Radu. Brăilenii au mizat în faza ofensivă doar pe lansări în adâncime către Stelian Nicoliţă însă, cât de inspirat şi insistent ar fi fost fratele lui Bănel, nesusţinut de niciun coechipier, nu avea cum să provoace pericol la poarta adversă. Gazdele au speculat degringolada din tabăra adversă şi, cu şapte minute înainte de finalul partidei, au lansat un nou contraatac, neexperimentatul Alin Radu l-a faultat pe Călinţaru, arbitrul Chivulete a arătat punctul cu var iar Bălan a marcat pentru 3-0. Calvarul brăilenilor nu luase însă sfârşit. În primul minut de prelungire al părţii secunde, Lircă a şutat în vinclul porţii apărate de Mitrea şi a stabilit scorul final al partidei, 4-0 pentru FC Voluntari.
În urma acestui duş rece, cu 8 puncte, CF Brăila a coborât pe locul al şaselea, urmând ca în runda următoare să evolueze pe teren propriu în compania Gloriei Buzău, formaţie care, cu 9 puncte, ocupă poziţia a cincea.

CF Brăila: Mitrea - Dima, Necoară, Olenic, Stănciulescu - Frunză, Petean (min. 79: Spiridon), Niţă, Spătaru (min. 56: Puşcaşu) - Onofraş (min. 65: Radu), Nicoliţă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii