Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DSP Brăila riscă să rămână fără medic epidemiolog

• în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Cătălin Boboc a anunţat că pe 10 iunie dr. Andreia Gavrilescu îi expiră detaşarea de la Spitalul de Psihiatrie la DSP Brăila, cea pe care o consideră “eroina acestei stări de urgenţă” • “Doamna Gavrilescu de 3 luni de zile lucrează zi lumină, fără nicio pauză, fără nicio întrerupere, adică e aproape inuman. Nu avem un alt medic epidemiolog în Brăila”, a declarat Boboc • acesta a spus că a cerut ajutor în această problemă inclusiv la minister, însă speră ca dr. Gavrilescu să rămână în continuare la DSP Brăila

 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila riscă să rămână fără singurul medic epidemiolog. Anunţul a fost făcut de prefectul Cătălin Boboc, care, în cadrul unei conferinţe de presă, a spus că pe 10 iunie îi expiră detaşarea dr. Andreia Gavrilescu, pe care a numit-o eroina crizei Covid-19. Dr. Gabrilescu a fost transferată de la Spitalul de Psihiatrie, acolo unde este director medical, la DSP Brăila, unde nu exista medic epidemiolog, şi timp de trei luni s-a dedicat luptei cu noul coronavirus.

„Vă spun sincer, pe doamna Gavrilescu eu aş declara-o eroina acestei stări de urgenţă la Brăila. A fost pionul principal în gestionarea acestei crize, din punct de vedere al deciziilor medicale pe care le-a luat, care ţin de izolare, de carantină, de testare şi aşa mai departe. Dar avem o mică problemă aici. Pe 10 iunie dumneaei îi va înceta detaşarea de la Spitalul de Psihiatrie, unde ştiţi că este director medical. Şi avem o mare problemă pe subiectul ăsta. Detaşarea, acum, pe starea de alertă, se poate face cu acordul celor două părţi, DSP şi spital, şi cu acordul persoanei desemnate. Dar ştiţi ce? Doamna Gavrilescu de 3 luni de zile lucrează zi lumină, fără nicio pauză, fără nicio întrerupere, adică e aproape inuman. Este un om care s-a dedicat în această perioadă 24 din 24. Nu avem un alt medic epidemiolog în Brăila”, a declarat Cătălin Boboc.

Prefectul a mai spus că a căutat soluţii pentru a rezolva o eventuală criză, cerând inclusiv ajutor la Ministerul Sănătăţii, şi deşi înţelege că a fost o perioadă extenuantă pentru dr. Gavrilescu, speră ca aceasta să accepte totuşi să rămână în continuare la DSP Brăila.

“Eu sper că vom găsi o soluţie foarte repede. Vom avea discuţii şi avem încontinuu discuţii pe subiectul ăsta. Nu vă ascund faptul că am cerut ajutor inclusiv la Ministerul Sănătăţii, în situaţia în care nu vom reuşi prelungirea detaşării dr. Gavrilescu, să detaşeze pe altcineva din altă parte. Dar, din punctul meu de vedere, vă spun sincer, soluţia este una singură. Până în ceasul al doisprezecela văd o singură soluţie: doamna Gavrilescu”, a mai spus aceasta.

Întrebat de jurnalişti de ce DSP Brăila nu a scos la concurs postul de medic epidemiolog, Boboc a răspuns că s-au făcut foarte multe încercări, însă nu sunt doritori.

“Domnul doctor Ciochină a scos aproape încontinuu postul la concurs. Se încheie perioada, nu vin oamenii, iarăşi îl scot. La DSP e o situaţie. Salariile sunt foarte mici, medicii sunt destul de puţini, biologii şi ce le mai trebuie lor sunt foarte puţini. Salariile sunt extraordinar de mici, nemotivante şi nu se înscrie nimeni la concurs. Nu e că a ţinut nişte posturi blocate şi nu le-a scos la concurs. Nu, le-a scos la concurs încontinuu, încontinuu”, a precizat Boboc.

Brăila mai are un medic epidemiolog. Este vorba despre dr. Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Întrebat dacă aceasta ar fi o variantă, Boboc s-a rezumat doar la a spune că “doamna Râşnoveanu se ocupă de altceva”.
Categorie articol: 

Comentarii