Mergi la conţinutul principal

DSJ şi CSM au prezentat bilanţul pe 2008

La această acţiune, din partea MTS, a participat Sergiu Nechita, care în discursul său a felicitat CSM-ul pentru poziţiile bune pe care le-a obţinut în clasamentul general al cluburilor româneşti, locul al 22-lea din 866 de unităţi sportive câte au participat în competiţiile interne şi al 142-lea, din 352, care au punctat în competiţiile internaţionale.

Au fost prezenţi conducătorii celor mai importante grupări sportive din Brăila, Tinca Amza şi Viorel Alexandru, vicepreşedintele Federaţiei Române de Motociclism, Nicu Niţă, antrenori de la toate disciplinele sportive, dar niciun reprezentant al autorităţilor locale.

În perioada analizată sportivii brăileni au obţinut 306 medalii, din care 105 de aur, 101 de argint şi 100 de bronz, cele mai productive secţii fiind în ordine, atletismul, boxul şi ciclismul.

Locul întâi în clasamentul cluburilor i-a revenit Liceului cu Program Sportiv, care a adunat 187 de medalii, al doilea Clubului Sportiv Municipal - 123 de medalii, iar al treilea, uneia dintre cele mai tinere grupări sportive brăilene, CS Impact, care a adunat pe parcursul anului trecut nu mai puţin de 19 medalii.

Anamaria Ioniţă şi Monica Matachi - lidere în topurile celor două mari grupări sportive brăilene

Elisabeta Aron a precizat din start că, pentru a elimina eventualele controverse, DSJ a alcătuit clasamentele celor mai buni sportivi din 2008, pe cluburi.

Astfel, sportiva anului, la CSM a fost desemnată Anamaria Ioniţă, care a acumulat 249 de puncte. În palmaresul atletei, în 2008 figurează 3 medalii de aur la Campionatele Balcanice pentru seniori, o medalie de bronz la Cupa Europei şi 4 medalii de aur pe plan naţional. Locul al doilea i-a revenit kaiacistei Rodica Sterpu, iar al treilea atletei Ramona Anghelaş.

La LPS sportiva anului a fost desemnată înotătoarea Monica Matachi, care a fost de 21 de ori campioană naţională. Podiumul este completat de alţi doi înotători, Alin Artimon şi Maria Iancu.

În ultima parte a şedinţei de analiză, Nicu Niţă a vorbit despre activitatea de performanţă a secţiei de dirt-track, una prolifică atât pe plan intern cât şi pe plan extern, dar şi depre dezinteresul oficialităţilor locale faţă de astfel de acţiuni.
"Sunt în fenomen încă din 1978, mai întâi ca sportiv, după aceea ca oficial şi sponsor al secţiei de dirt-track de la CSM, dar am ajutat, cât am putut şi alte discipline sportive. La Brăila acum încă se face performanţă, iar lucrul cel mai elocvent este că de doi ani de zile Alexandru Toma este liderul autoritar al Cupei MACEC. Totuşi, trebuie să spun că îmi lasă un gust amar faptul că factorii de decizie lipsesc de la astfel de acţiuni. De obicei, la acest gen de şedinţe nu discutăm decât noi între noi, nu ne aude nimeni şi concluzia este că trebuie să facem tot ce depinde de noi ca să păstrăm vie tradiţia sportului brăilean", a declarat Nicu Niţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro