Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drumul fantomă

pe care îl acuză că a scris aiurea că drumul este judeţean, fiindcă, de fapt, este drum comunal şi nu CJ trebuie să se ocupe de reabilitarea lui * acum un an şi patru luni, însă, acelaşi Stancu, intervievat de redactorul nostru, nu menţiona nimic despre vreun drum comunal * dimpotrivă, preşedintele CJ promitea, în iulie 2008, că îşi va da interesul pentru ca şoseaua să fie reparată "cam într-o lună"

Articolul intitulat "Cratere pe drumurile lui Stancu", publicat în urmă cu câteva zile în cotidianul nostru, l-a înfuriat peste măsură pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. În materialul respectiv făceam referire la starea extrem de precară a şoselei care face legătura între municipiul Brăila şi satul Baldovineşti şi despre faptul că găurile din carosabil nu s-au astupat nici până în prezent, deşi preşedintele CJ ne declarase, cu mai multe luni în urmă, că are în vedere acel drum şi că urmează să-l bage în reparaţii, în foarte scurt timp. Cu ocazia unor conferinţe de presă, Stancu a acuzat atât ziarul "Obiectiv" în ansamblu, cât şi pe semnatarul articolului în cauză, în particular, că scrie "la comandă", pentru a-i denigra imaginea. "Acel drum nu este judeţean, ci drum comunal. Aparţine de comuna Vădeni şi nu Consiliul Judeţean trebuie să-l repare", a spus Gheorghe Bunea Stancu, transmiţându-i redactorului "Obiectiv" că un "ziarist adevărat" ar fi întrebat pe cineva care se pricepe, înainte de a scrie articolul.

Îi reamintim preşedintelui CJ că acelaşi redactor a mai scris un articol exact pe aceeaşi temă, în urmă cu un an şi patru luni. În momentul respectiv, pentru ca documentarea să fie cât se poate de echilibrată şi echidistantă, s-au cerut informaţii de la persoana care -consideram noi - ar fi trebuit să ştie cel mai bine situaţia respectivului drum, adică de la preşedintele Consiliului Judeţean, nimeni altul decât Gheorghe Bunea Stancu. Iată ce ne declara acesta, în ediţia de marţi, 1 iulie, 2008: "Ştiu despre ce este vorba. Am trecut şi eu, acum câteva zile, pe şoseaua respectivă şi am văzut în ce stare se află. Au fost şi accidente din cauza găurilor din carosabil... Drumul este programat pentru reparaţii, dar va fi gata cam într-o lună, fiindcă sunt nişte formalităţi de îndeplinit". Ne întrebăm, aşadar, de ce Stancu nu a precizat încă de atunci că drumul respectiv nu se află în administrarea Consiliului Judeţean, ci a preferat, într-un stil pur politic, să promită că problema se va rezolva "cam într-o lună".

În baza respectivei declaraţii a preşedintelui CJ, am considerat că respectiva şosea are statut de drum judeţean. De altfel, faptul că are o lăţime considerabilă şi că este asfaltată face puţin plauzibil statutul de drum comunal. În realitate este vorba de Drumul Comunal 10, care se află, într-adevăr, în administrarea comunei Vădeni. Primarul Coman Stanca ne-a declarat că pentru repararea drumului în cauză s-au obţinut fonduri - 21 miliarde de lei vechi - de la bugetul statului, în baza Hotărârii de Guvern nr. 577. "În luna august a.c. s-a ţinut o licitaţie, iar lucrarea a fost câştigată de firma «Tancrad». S-a reparat, prin plombe asfaltice, o porţiune de drum, dar momentan lucrările sunt oprite, deoarece s-a stopat finanţarea", ne-a declarat primarul Vădeniului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii