Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Drept ca o linie" reprezinta Braila la Festivalul International de Teatru Skampa din Albania

In perioada 27 - 30 octombrie actorii braileni participa la Festivalul International de Teatru Skampa din Albania cu spectacolul "Drept ca o linie" de Luis Alfaro, in regia lui Radu Apostol. Scenografia ii apartine Alinei Herescu, iar coregrafia Laurentiei Barbu. Din distributie fac parte: Liliana Ghita, Marius Manole, Mihaela Trofimov, Elena Andron, Cornel Cimpoae, Valentin Terente, Emilian Oprea.
La cea de-a IX-a editie a festivalului, intitulata "Teatrul senzatiilor", participa trupe din Grecia, Republica Moldova, Bulgaria, Muntenegru-Croatia. Invitatia de a participa la acest eveniment a fost adresata de Adonis Filipi - directorul artistic si selectionerul Festivalului Skampa, care a cunoscut potentialul teatrului brailean cu prilejul editiei din 2006 a Festivalului "Zile si nopti de teatru european la Braila". Participarea la festival a fost posibila datorita sprijinului financiar acordat in urma aprobarii unui proiect, de catre Institutul Cultural Roman. Finantarea nerambursabila are o valoare de aproape 38.000 de euro si cuprinde cheltuielile legate de deplasarea trupei si a decorului in Albania.
Spectacolul "Drept ca o linie" a avut premiera in 2002 si s-a bucurat de atunci de aprecierea criticii de specialitate, obtinind multe premii: Marele Premiu la Festivalul de Teatru-Imagine Targu-Mures, 2002, Premiul Special al Juriului la Festivalul de Dramaturgie Contemporana Brasov 2002. A mai participat si la: Festivalul National de Teatru "I. L. Caragiale", la sectiunea "Teatrul de la miezul noptii - Independenti si tineri creatori", Bucuresti , 2002 si la Festivalul International de Teatru BITEI, Chisinau, 2003.
Actorul Marius Manole a fost nominalizat, pentru rolul Paulie din acest spectacol, la Premiul UNITER pentru Debut, Bucuresti, 2003.
Categorie articol: 

Comentarii