Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir vrea o piaţă de peşte la Brăila

• primarul Marian Dragomir a afirmat, recent, că printre planurile sale pentru anul următor se numără şi înfiinţarea unei pieţe cu specific pescăresc • pe lângă cei care comercializează peşte pentru consum, în acelaşi loc şi-ar găsi adăpost şi acvariştii, în special în perioadele de iarnă, susţine edilul-şef • zona vizată este Piaţa Mare

 

Primarul Marian Dragomir a anunţat, recent, că are de gând să înfiinţeze o piaţă de peşte în Brăila. Edilul-şef susţine că deja a demarat discuţiile pe această temă la nivelul Direcţiei de Strategii, în ideea de a se accesa fonduri europene. Potrivit lui Dragomir, zona vizată pentru realizarea unei asemenea investiţii ar fi chiar Piaţa Mare, unde deja se comercializează peşte.

„Atunci când vom avea posibilitatea vreau să accesăm fonduri europene. Suntem interesaţi să aplicăm. Vorbesc despre accesarea unui program european în vederea construirii unei pieţe de peşte. Ar putea fi în zona Pieţei Mari. Acolo sunt nişte spaţii închiriate, dar eu cred că dacă am reuşi să atragem o investiţie cu fonduri europene, pentru a avea o piaţă de peşte modernă lucrurile ar evolua. Ar însemna în primul rând o clădire în care pot vinde doar peşte cei care îşi doresc. Asta nu înseamnă că îi obligăm sau că o să îi mutăm forţat pe cei care sunt acum acolo. Cu timpul, vor veni singuri”, a declarat Dragomir.

Sursa citată a mai punctat că planurile sale se referă la dotarea din punct de vedere tehnic a spaţiului respectiv, astfel încât să arate foarte bine şi să corespundă nevoilor celor care comercializează peşte. De asemenea, Dragomir a afirmat că în spaţiul respectiv are de gând să le ofere şi acvariştilor ocazia să îşi vândă marfa, în condiţiile în care de multe ori aceştia întâmpină probleme în perioada sezonului rece.

„Vor putea să comercializeze acolo atât cei care vând peşte pentru consum, dar vreau să introducem şi acvariştii, care în perioada de iarnă se vaită că nu pot veni în piaţa de păsări deoarece le îngheaţă apa, pentru că este foarte frig. Nu ştiu exact câţi sunt în Brăila, dar am văzut că sunt. Şi eu când eram copil aveam peşti de acvariu şi era frumos”, a conchis primarul.
Categorie articol: 

Comentarii