Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir propune alte interdicţii

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, consideră că principalii vinovaţi pentru incidentele de la partida Steaua-FC Timişoara sunt conducătorii cluburilor, care au incitat la violenţă şi care ar trebui să primească interdicţie de a intra pe stadioane. "Eu am spus că aici se va ajunge. O să ajungă să moară oameni pe stadion. Asta am spus. Până nu se vor lua măsuri împotriva conducătorilor care incită nu rezolvăm nimic. Trebuie luate măsuri drastice împotriva lor şi a suporterilor care strică spectacolul sportiv. Vom ajunge rău de tot. Trebuie să se respecte legile ţării. Conducătorii care fac astfel de valuri trebuie interzişi pe stadion, la fel ca suporterii. Conducătorii sunt principalii vinovaţi, ei incită la violenţă, şi trebuie interzişi pe stadioane ca orice huligan. Cei care se dedau la huliganisme să fie judecaţi ca atare", a declarat Dragomir agenţiei MEDIAFAX.

Zece persoane au fost reţinute după meciul Steaua - FC Timişoara, scor 3-3, în Liga I, ca urmare a incidentelor din timpul şi de la finalul partidei, conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru. "Au fost 10 reţinuţi, deocamdată, care au fost conduşi la Secţia de Poliţie 22 şi urmează ca, în baza probelor video înregistrate atât în interiorul stadionului cât şi în afară să se ia măsuri şi împotriva altor suporteri implicaţi în incidente. În incidente au fost răniţi doi angajaţi ai Jandarmeriei, unul cu probleme la ochi şi altul cu dinţii sparţi după ce a fost lovit cu o piatră şi un alt rănit de la firma de securitate care a fost lovit la arcadă. Toţi cei răniţi au primit îngrijiri medicale şi sunt în afara oricărui pericol", a declarat Militaru.

La intrarea în Complexul Sportiv Steaua erau pietre şi bordurile scoase din pământ. Şi câteva garduri din interiorul complexului au fost dărâmate. Mai mulţi stewarzi aflaţi la intrarea în complex, care nu erau dotaţi cu căşti de protecţie, au fost ţinta suporterilor care aruncau cu pietre în direcţia lor. De asemenea, au fost sparte geamuri de la fostele case de bilete ale stadionului.

Formaţia Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 3-3 (1-0), meciul susţinut, duminică seară, pe teren propriu, în compania echipei FC Timişoara, în derbiul etapei a XXIX-a a Ligii I. La partida din Ghencea au asistat aproximativ 8.000 de spectatori, dintre care 200 de suporteri bănăţeni.
Categorie articol: 

Comentarii