Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir, despre situaţia tensionată din Consiliul Judeţean: «Consilierii ar trebui să se comporte civilizat»

• întrebat de jurnalişti cum comentează scandalul din ultima perioadă de la Consiliul Judeţean, primarul Marian Dragomir a declarat că, indiferent de situaţie, consilierii judeţeni ar trebui să se exprime în termeni civilizaţi • acesta a adăugat că în Consiliul Local Municipal nu există asemenea situaţii, iar consilierii, chiar dacă sunt din Opoziţie, au un limbaj civilizat

 

Primarul Municipiului, Marian Dragomir, este de părere că orice divergenţe dintre consilierii judeţeni se pot rezolva folosind un limbaj civilizat. Acesta a comentat ultimele întâmplări din Consiliul Judeţean, după ce a fost întrebat de jurnalişti care este poziţia sa faţă de ceea ce se întâmplă în şedinţele acestei instituţii. Astfel, Dragomir a declarat că nu trebuie uitat faptul că cei care au ajuns acolo au primit voturi din partea cetăţenilor pentru a-i reprezenta, tocmai de aceea ar trebui să aibă un comportament civilizat. Acesta a adăugat că, în Consiliul Local Municipal, consilierii se exprimă civilizat, chiar dacă se contrazic pe un anumit subiect.

“Nu aş vrea să fac foarte multe comentarii. Eu apreciez faptul că în Consiliul Local, chiar şi atunci când avem divergenţe, le expunem într-un mod civilizat, şi cei din Opoziţie, şi cei care temporar conduc administraţia acum. Cred că exemplul consilierilor locali şi al viceprimarilor şi primarului ar trebui preluat şi de cei de la Consiliul Judeţean, astfel încât atunci când au anumite divergenţe să se exprime în mod civilizat. Eu am spus-o de fiecare dată: nu cel care ţipă mai tare are dreptate, ci la un moment dat acela se poate face de râs prin comportamentul pe care-l adoptă”, este opinia primarului municipiului.

Întrebat dacă la CJ scandalurile se iscă din cauza apartenenţei politice ori a intereselor personale, Dragomir a apreciat că ar putea fi vorba despre ambele variante. “Cred că este şi o chestiune politică, având în vedere lupta dintre partide şi faptul că se apropie viitoarea campanie electorală, dar probabil că unii au luat-o foarte mult şi pe plan personal şi vor să iasă în faţă. Poate că au ajuns la un mod de supra-saturare şi aşa înţeleg să se manifeste. Cred că se pot contrazice în plenul Consiliului Judeţean şi respectându-se reciproc, vorbind frumos, fără să ajungă ca la finalul şedinţei să se atace unii pe ceilalţi”, a adăugat edilul.

Dragomir şi-a amintit că, în urmă cu ceva vreme, tot în Consiliul Judeţean, au mai existat situaţii tensionate, iar consilierul care tulbura şedinţa a fost “liniştit” prin tăierea dreptului la cuvânt şi a fost trecut absent. “Se poate ajunge până la evacuarea din sală, dar vă daţi seama că este absolut penibil să ajungi să evacuezi un consilier din sală. Nu cred că trebuie să se ajungă la astfel de situaţii, dar şi consilierii trebuie să înţeleagă că ei reprezintă cetăţenii. Atunci când au anumite divergenţe în CJ să folosească termeni civilizaţi, urmând ca după şedinţă, dacă au o problemă personală, să se întâlnească între 4 ochi şi să discute cum vor ei”, a conchis primarul Marian Dragomir.

Reamintim că în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean a existat un moment agitat. Consilierul PNL Ovidiu Nechita a venit “înarmat” la şedinţă cu un cozonac şi o geacă galbenă pe post de “cadouri” pentru preşedintele CJ, Francisk Chiriac, în semn de protest faţă de declaraţiile făcute de acesta în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţa din luna iunie. Mai exact, Chiriac a criticat dur atitudinea din şedinţe a membrilor Opoziţiei. Acesta a vorbit despre PND-istul Cătălin Iordache, dar şi despre consilierii liberali, în frunte cu Ovidiu Nechita şi Alexandru Dănăilă, şi a precizat, printre altele, că au “un finanţator”. Tot atunci, Chiriac a afirmat ironic că la PNL Brăila “se va înfiinţa o brutărie cu specific cozonaci”, astfel că Nechita cu pregătirea “de contabil gestionar, va gestiona cozonacii şi gecile galbene”.
Categorie articol: 

Comentarii