Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir şi Chiriac, nemulţumiţi că încă mai au directori «neascultători» în subordine

• asta au afirmat atât primarul Marian Dragomir, cât şi preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, deşi au evitat să indice vreun nume, deocamdată • chiar şi aşa, edilul şef a indicat că prima evaluare a şefilor de deconcentrate va avea loc în decembrie

 

Atât primarul Marian Dragomir, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, susţin că încă mai au nemulţumiri legate de activitatea directorilor din subordine. Chiar şi aşa, cei doi au evitat să indice vreun nume sau vreun domeniu, însă au făcut o precizare: la finele anului, va avea loc o evaluare a tuturor şefilor de deconcentrate.

„Sunt directori din cadrul Primăriei de a căror activitate sunt foarte mulţumit, dar sunt şi unii directori care trebuie să se adapteze la stilul meu. O evaluare individuală o să fac abia în luna decembrie. De fapt, atunci şi trebuie făcută evaluarea şi acordate anumite calificative. N-am să pronunţ nume, astăzi, dar aşa cum aţi putut observa şi dumneavoastră, pe anumite domenii, am putut să dăm drumul unor activităţi tocmai pentru că unii dintre directori se implică efectiv. În alte zone cred că e nevoie de schimbarea gândirii pentru unii dintre dânşii. Dacă gândirea nu se schimbă, se schimbă directorul la un moment dat”, a declarat Dragomir.

Tot la acest capitol, primarul a ţinut să precizeze şi faptul că la nivelul instituţiei pe care o conduce, în prezent au loc şi foarte multe controale din partea Curţii de Conturi, element care ar putea reliefa anumite deficienţe pe diferite domenii de activitate.

„Încet - încet, Curtea de Conturi aproape se mută la Primărie. Avem deja 3 birouri în care îşi desfăşoară activitatea cei de la Curtea de Conturi. Dacă mai vine încă o echipă de control, nu or să mai aibă  loc angajaţii Primăriei, dar ştiţi cum e, asta e activitatea de control, nu avem ce să comentăm aici”, a mai completat, ironic, edilul şef.

Chiriac nu mai vrea blocaje ale instituţiei pe viitor

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, Francisk Chiriac a afirmat că cei mai mulţi dintre directorii din subordine şi dintre funcţionari s-au adaptat la termenii pe care i-a impus, odată cu venirea sa pe funcţie. Chiar şi aşa, social-democratul susţine că încă mai sunt câteva cazuri de care nu este mulţumit, însă fără a da exemple concrete.

„Se observă o îmbunătăţire a activităţii personalului. Se pare că mulţi dintre ei au priceput că este o nouă conducere şi că lucrurile trebuie să meargă într-o altfel de direcţie decât cea de până nu demult. Dar mai sunt reminiscenţe la unii directori care oscilează când se pune problema de a-şi face datoria conform fişei postului, corespunzător şi pe termene, exact cum le-am impus eu. Câteodată mai sunt şi derapaje. Sper ca aceste derapaje să fie din ce în ce mai puţine şi să ajungem să închegăm o echipă acolo, foarte bună, astfel încât să ne facem treaba repede, pe lege, corespunzător şi să nu mai avem întârzieri sau perioade moarte în care activitatea CJ Brăila să fie blocată. “, a declarat Chiriac.

Şeful CJ şi-a mai exprimat dorinţa ca directorii să nu mai încerce să plaseze responsabilităţi doar către funcţionarii din subordine şi să îşi asume anumite solicitări din partea sa.

„Este hotărârea lor, sunt funcţionari publici, au dat un concurs, până la urmă este carierea lor. Dar eu repet: mi-aş dori foarte mult să îşi facă datoria şi să priceapă că sunt acolo să îşi asume anumite lucruri, nu să le plaseze către alţi subordonaţi”, a conchis sursa citată.

Reamintim că, în luna august, consilierul judeţean PNL Alexandru Dănăilă a afirmat că atât la nivelul Primăriei, cât şi al CJ Brăila a început o adevărată prigoană a funcţionarilor pe criterii politice şi că se instaurează un adevărat „regim totalitar” la nivelul administraţiei Brăilene. Acesta a punctat la vremea respectivă că PSD-iştii încearcă să acopere toate neregulile găsite din mandatele anterioare, motiv pentru care îşi ameninţă angajaţii din subordine.
Categorie articol: 

Comentarii