Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir şi Chiriac lucrează la «operaţiunea» Lacu Sărat

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a afirmat, recent, că a avut o primă întâlnire cu primarul comunei Chiscani, Costică Busuioc Cojea în privinţa stabilirii planurilor de viitor pentru Staţiunea Lacu Sărat. Atât şeful judeţului, cât şi primarul Brăilei, Marian Dragomir, s-au arătat încrezători în legătură cu încheierea, în scurt timp, a asocierii dintre municipiu, CJ şi Primăria Chiscani pentru a se putea interveni în staţiune. "Sentinţa dată de către Curtea de Apel Constanţa e definitivă: Lacu Sărat este al comunei Chiscani. Dar asta nu reprezintă niciun fel de problemă. Noi vrem să derulăm acest proiect în parteneriat - CJ, Primăria Brăila şi comuna Chiscani. Să facem o asociaţie. Trebuie să vedem cum se va denumi ea, astfel încât să începem efectiv să ne punem planul în aplicare, ca această staţiune să ajungă unde ne dorim cu toţii. Să fie o staţiune renumită şi în ţară şi peste hotare", a afirmat Chiriac. La rândul său, Dragomir a ţinut să reamintească faptul că, în trecut, încercarea realizării unei asociaţii între cele trei Unităţi Administrativ Teritoriale a întâmpinat o problemă din pricina "unor orgolii", însă cu precizarea că de această dată nu va mai fi cazul. "Suntem în următoarea situaţie: Consiliul Local Municipal Brăila şi Consiliul Judeţean au aprobat deja aderarea la această asociaţie cu numele «Lacu Sărat Brăila». Comuna Chiscani, dintr-un orgoliu a dorit aderarea la asociaţia «Lacu Sărat», deci fără Brăila. Acolo a fost o problemă de orgoliu care o să trebuiască să fie rezolvată în perioada următoare", a adăugat primarul. Mergând pe aceeaşi linie, Chiriac a subliniat că din punctul său de vedere cum se va numi asociaţia nu reprezintă o prioritate, ci urgentarea procedurilor pentru demararea proiectului legat de dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat. "Important este că mergem cu proiectul mai departe şi că suntem trei parteneri foarte serioşi - primăria comunei Chiscani, primăria municipiului Brăila şi Consiliul Judeţean. Vrem să intrăm în acest proiect şi să îl demarăm cât mai repede. (...) O să avem o întâlnire de lucru, cu domnul primar Dragomir şi primarul comunei Chiscani să punem toate documentele în ordine. O să facem pe etape totul. Să stabilim cum se numeşte asociaţia, după aceea să putem adopta proiectele de hotărâre", a mai completat Chiriac.

Planul nr. 1: infrastructura staţiunii

Primarul Marian Dragomir a ţinut să precizeze că are o regulă de la care nu vrea să se abată atunci când vine vorba despre acest proiect: profitul obţinut de Staţiunea Lacu Sărat, trebuie să fie reinvestit tot acolo. "Din punctul meu de vedere, când vorbim de investiţii ne referim la sume de bani pe care administraţiile celor trei entităţi le virează pentru modernizarea staţiunii. Consider că tot ceea ce se încasează din staţiune ar trebui să rămână acolo, pentru modernizare. Nicidecum, să meargă către una dintre cele trei UAT-uri care sunt dispuse să investească. Astfel vom putea avea şi în viitor sume de bani pentru a putea să discutăm despre întreţinerea staţiunii. Să nu se mai pună problema unor investiţii permanente de la cele trei unităţi administrativ teritoriale", a declarat edilul-şef. În ceea ce priveşte priorităţile administraţiei brăilene în legătură cu dezvoltarea staţiunii, potrivit lui Francisk Chiriac, în primul rând se va pune accent pe infrastructură. "Astfel încât să putem da investitorilor toate facilităţile pentru a veni şi a investi în Staţiunea Lacu Sărat. N-am avut încă discuţia asta legată de dezvoltare, dar o să o facem: este lacul 1, lacul 2", a completat şeful CJ.
În ceea ce priveşte realizarea unui hotel de cel puţin 3 stele în staţiune, PSD-iştii au punctat că acesta ar trebui să fie rolul investitorilor, odată ce administraţia are o ofertă cât mai atractivă pentru acea zonă.
Reamintim că, pe 8 iulie, Curtea de Apel Constanţa a tranşat definitiv în favoarea comunei Chiscani litigiul privind dreptul de a încasa taxe şi impozite în Staţiunea Lacu Sarat.

 
Categorie articol: 

Comentarii