Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir şi Chiriac îl iau la rost pe Gheorghiţă, şeful Inspectoratului Şcolar

• cei doi au criticat comportamentul lui Gheorghiţă, acesta din urmă fiind acuzat că ar fi bătut un bărbat de 50 ani • cei doi sunt de părere că incidentul afectează imaginea IŞJ Brăila, iar un astfel de comportament nu este un exemplu pentru elevi

 

Primarul Marian Dragomir şi preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, îl iau la rost pe Dan Gheorghiţă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila. Cei doi s-au arătat indignaţi de comportamentul inspectorului şcolar general interimar, acuzat că ar fi bătut un bărbat de 50 ani, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Dragomir a declarat că gestul lui Gheorghiţă nu poate fi un exemplu pentru elevi, iar funcţia de inspector şcolar nu permite un astfel de comportament.

“Cu siguranţă nu poate fi un exemplu pentru elevi. Orice om are, în anumite momente, perioade în care se enervează, dar lucrurile acelea trebuie ţinute sub control pentru că o funcţie publică nu aduce doar avantaje, ci şi responsabilităţi. Reprezentantul Poliţiei ştie cel mai bine ce s-a întâmplat la faţa locului, eu pot să fac doar o supoziţie pe baza declaraţiei dânsului sau pe baza unor informaţii din presă. Cred că în această situaţie e cel mai bine să aveţi un punct de vedere de la IPJ, ei vor confirma dacă domnul a făcut doar un scandal sau a lovit. Eu nefiind acolo, nu pot să zic dacă a fost sau nu. Eu am specificat faptul că funcţia de inspector şcolar sau de primar sau de preşedinte de CJ nu permite un astfel de comportament”, a spus edilul-şef. 

La rându-l său, şi Chiriac a afirmat că persoanele care deţin funcţii de conducere trebuie să fie un model pentru ceilalţi, iar energiile negative trebuie eliberate prin sport, nu prin conflicte. 

“Opinia mea nu poate să fie diferită de cea a primarului. Avem funcţii de responsabilitate, funcţii de imagine, câteodată e bine să ne abţinem, chiar dacă suntem nervoşi, pentru că noi trebuie să fim un exemplu pentru ceilalţi. Restul gesturilor dânsului ţin de organele competente. Ce s-a întâmplat acolo nu ştiu,  dar ar trebui la astfel de evenimente să ne gândim de două ori înainte. Dacă ne dorim, nu ştiu, să eliminăm energiile negative avem o groază de posibilităţi: sala de sport. Cred că două ture în Monument ar fi eliberat energiile negative. Revin la cei şapte ani de acasă. E bine câteodată, dacă am greşit, să ne recunoaştem greşelile şi să nu le mai repetăm”, a declarat preşedintele CJ.

Reamintim că pe 8 septembrie, la ora 01.00 noaptea, pe terasa restaurantului “Swing” de pe Faleză a izbucnit un scandal în care este implicat inspectorul şcolar general interimar. Gheorghiţă, care se afla un eveniment împreună cu alţi colegi, este acuzat că l-ar fi lovit pe un bărbat de 50 de ani. Şeful IŞJ Brăila neagă acuzaţia, spunând că a fost vorba doar de o altercaţie verbală pornită de la faptul că nota de plată a fost adusă de o bucătăreasă şi nu de ospătar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii