Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir îl propune și-l susține pe Mihai Tudose la șefia PSD Brăila

* primarul Marian Dragomir a afirmat în această dimineață că pe el nu îl interesează o asemenea candidatură, însă consideră că Mihai Tudose ar fi “cel mai bun candidat și președinte”

 

Primarul Marian Dragomir îl propune și îl susține pe fostul prim-ministru Mihai Tudose la șefia PSD Brăila. După ce la ședința Comitetului Executiv Național al PSD, din weekend, de la Neptun, s-a stabilit să se organizeze alegeri la toate organizațiile cu conducere interimară, deci și la Brăila unde fotoliul este ocupat în prezent de senatorul Ion Rotaru, edilul-șef a decis să spargă gheața și să facă o propunere în acest sens.

Întrebat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” dacă are de gând să candideze pentru poziția de președinte al organizației județene PSD, Marian Dragomir a precizat că nu își dorește acest lucru, deoarece are alte priorități. Chiar și așa, acesta a dorit să sublinize că îl susține pe ex-premierul Mihai Tudose pentru această candidatură.

Consider că cel mai bun candidat pentru funcția de președinte PSD Brăila este dl. Mihai Tudose. Îl susțin pentru această funcție deoarece el reprezintă garanția faptului că organizația PSD Brăila va lua de fiecare dată cele mai bune decizii pentru județ și municipiu. Proiectele susținute de dânsul în perioada în care a fost deputat dar mai ales prim-ministru vor genera locuri de muncă și infrastructură de calitate pentru județul Brăila. De altfel, din această declarație rezultă clar că nu voi candida, deoarece PSD Brăila va avea cel mai bun candidat și președinte. Îi doresc mult succes d-lui Mihai Tudose și sunt convins că împreună vom pune în practică cele mai bune proiecte pentru brăileni”, a declarat Dragomir.

La rândul său, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac care a afirmat în trecut că își dorește o candidatură, ne-a declarat că nu a luat încă nicio decizie în acest sens și că va purta o discuție la partid.

Președintele interimar PSD Brăila, Ion Rotaru nu a putut fi contactat telefonic pentru a preciza mai multe detalii legate de organizarea alegerilor, însă potrivit presei centrale, comanda liderului social-democrat Liviu Dragnea a fost ca pregătirile să înceapă încă din această săptămână.

Pe lângă Brăila, sunt vizate filialele județene PSD din Botoșani, Suceava, Cluj, Alba, Brașov, Timiș, Iași, Giurgiu și Sibiu, precum și organizația PSD București, care de asemenea sunt conduse de președinți interimari.

Potrivit presei centrale, statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea președintelui organizației județene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toți membrii de partid din județ, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizației județene prin delegați.

Reamintim că, fostul președinte al PSD Brăila, deputatul Mihai Tudose, a demisionat din funcție după ce a fost ales vicepreședinte național al PSD la Congresul din 18 octombrie 2015. Potrivit vechiului Statut PSD, membrilor partidului li se interzicea să dețină în același timp o funcție în conducerea centrală a partidului și o funcție de președinte al unei organizații județene. Interimatul, după demisia lui Tudose, a fost preluat de primarul municipiului Brăila la vremea aceea, Aurel Simionescu. După cum se știe, în 2016, după ce procurorii DNA l-au arestat preventiv pe Simionescu, fotoliul de președinte interimar al PSD Brăila a fost preluat de senatorul Ion Rotaru.

 
Categorie articol: 

Comentarii