Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragnea - reales!

„Prin rezoluţia de susţinere a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, social-democraţii maramureşeni şi-au arătat totala susţinere pentru cel care a obţinut, la cârma acestei formaţiuni politice, rezultate remarcabile, care a reuşit să menţină unitatea în partid şi, mai ales, să lupte alături şi în fruntea echipei PSD, pentru asigurarea unei guvernări performante” - este mesajul transmis de una dintre filialele judeţene PSD lui Liviu Dragnea, de susţinere a acestuia în fruntea partidului. Un mesaj transmis cu mult înainte de congresul PSD. Un mesaj din zecile de asemenea mesaje transmise deja de multe alte  filiale judeţene.

Înlocuiţi, în textul de mai sus, „PSD” cu „PCR”, „Liviu Dragnea” cu „Nicolae Ceauşescu” şi „social-democraţii maramureşeni” cu „comuniştii din toată ţara” şi va fi exact precum mesajele de acum vreo 30 de ani, înaintea unui congres al Partidului Comunist Român, în care Nicolae Ceauşescu era reales pentru a „n”-a oară. Lipseşte doar un „mult-stimatul şi iubitul nostru conducător, care va urca ţara pe noi culmi de progres şi civilizaţie ale societăţii multilateral dezvoltate şi propăşirii României spre socialism”, dar se subînţelege şi se citeşte printre rânduri.

Pesediştii din zeci de judeţe ale ţării ţin să demonstreze încă o dată, dacă mai era nevoie, că sunt mândrii continuatori ai PCR şi ai năravurilor de atunci. Linguşeala gratuită, ridicarea în slăvi a conducătorului, inducerea ideii desfăşurării unui congres de formă, cu câştigătorul cunoscut dinainte şi reales deja sunt tot atâtea argumente în sprijinul acestei afirmaţii.

De ce era nevoie de acest spectacol propagandistic? De ce au simţit nevoia atâţia lideri judeţeni şi atâtea filiale să se gudure, din nou, pe lângă Dragnea? Simplu: ca să dea bine şi să fie remarcaţi de „şefu’”.

Iar liderilor de genul lui Dragnea asta le place: să se înconjoare de indivizi incapabili, de oameni fără coloană, fără curajul de a formula o critică, ba dimpotrivă, de a se lansa în laude fără să le-o ceară nimeni, de oameni cu iniţiativă în a-şi ridica în slăvi conducătorii. Sau, cu alte cuvinte, de lingăi. Lingăii au alimentat şi comunismul, şi pe Ceauşescu - ajuns, dintr-un analfabet, un dictator sinistru. Tot lingăii fac legea acum şi în PSD şi, tot datorită lor, Dragnea va fi reales la al nu-ştiu-câtălea congres.
Categorie articol: 

Comentarii