Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragnea a plecat, PSD a rămas

Nu, PSD nu era doar Liviu Dragnea. Minciunile flagrante, manipulările, discursurile populisto-aberante şi mai ales prostirea în faţă nu erau ale lui Liviu Dragnea. Erau, sunt şi vor rămâne ale PSD. Că aşa e PSD, asta e esenţa lui şi a celor care-l conduc, aşa funcţionează el de 30 de ani încoace. Sau de vreo 75!

Din postura de premier şi lider al PSD, să acuzi cu atâta lejeritate Opoziţia că e vinovată de faptul că nu a trecut noua lege a pensiilor în Senat, în condiţiile în care în urmă cu doar câteva zile, la votul moţiunii, ai demonstrat că, împreună cu ALDE, ai clar majoritate politică, asta înseamnă să fii cu adevărat pesedist. Fără doar şi poate, Viorica Dăncilă îi poate lua locul lui Dragnea în fruntea PSD fără nicio problemă. În afară de faptul că e agramată şi (cel puţin până acum) fără probleme penale, poate minţi la fel de frumos şi poate fi la fel de ipocrită precum fostul lider al partidului.

De fapt, nimic nu împiedică coaliţia PSD-ALDE să voteze ce lege doreşte în Parlament, din moment ce deţine, în mod evident, majoritatea. Opoziţia chiar nu se poate opune. Legea pensiilor nu a trecut pentru că senatorii PSD-ALDE au absentat masiv, ceea ce, de fapt, s-ar putea traduce prin altceva. PSD-ALDE caută o scuză prin care să amâne adoptarea noii legi a pensiilor, din simplul motiv că nu există bani la buget necesari majorărilor anunţate. Şi ce scuză - adică minciună - e mai bună în aceste condiţii decât aia cu „Opoziţia e de vină”?

La fel cum se întâmplă şi în cazul noului „scandal” declanşat de PSD, pe tema „fraudării” alegerilor europarlamentare din 26 mai! Cât tupeu nesimţit să ai pentru a spune că alegerile au fost fraudate, când tu eşti singurul lor organizator? Şi câtă nesimţire să ai să spui că de fapt nu ai pierdut alegerile, ci că au fost rezultatele măsluite? Ce caracter greţos poţi să deţii atunci când vii să ceri comisie parlamentară de anchetă în această „problemă”? Practic, PSD (ca şi ALDE) a uitat, pur şi simplu, de lecţia primită pe 26 mai, de votul românilor, de sancţionarea inclusiv de către propriul electorat a minciunilor debitate înainte de alegeri. PSD a ales varianta de a fi la fel de tupeist, mincinos şi arogant ca şi în epoca Dragnea. Pentru că nu Dragnea era PSD, ci pentru că aşa e PSD. De 30 de ani încoace. Sau de vreo 75.
Categorie articol: 

Comentarii