Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragnea insistă şi face a patra cerere de eliberare. Niciunul dintre avocaţii aleşi de el nu a venit însă miercuri la proces

Liviu Dragnea face încă o încercare, a patra, de a obține eliberarea. La nouă luni după ce a fost condamnat definitiv și încarcerat, fostul lider al PSD vrea să îşi susţină nevinovăția în fața instanței Tribunalului București. Procesul s-a amânat pentru că niciunul dintre cei doi avocaţi nu a venit miercuri la proces.

 

Este vorba despre o contestaţie la executare, procedură iniţiată de avocaţii lui Dragnea la începutul anului, care urmăreşte eliberarea de îndată a acestuia.

Sunt invocate implicaţii pe care o decizie a CCR referitoare la completurile specializate de la instanţa supremă i se va aplica inclusiv lui, deşi a fost condamnat definitiv înainte de pronunţarea hotărârii respective.

 

Procesul a fost amânat însă miercuri, pe motiv că Liviu Dragnea nu a putut fi reprezentat de niciunul dintre cei doi avocati pe acre i-a ales. Unul a invocat probleme de sănătate, altul a cerut preschimbarea termenului de judecată.

Liviu Dragnea a transmis prin intermediul unui avocat care i-a substituit pe cei doi că nu vrea să fie apărat de alt avocat.

Instanţa a amânat procesul o săptămână.

În 30 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins o contestaţie la executare formulată de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea împotriva condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea le-a spus atunci judecătorilor că stă nevinovat de 8 luni la închisoare și că a fost condamnat de un complet constituit fără respectarea legii.

Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces”, a spus el.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman.
Categorie articol: 

Comentarii