Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragnea și alte victime

Liviu Dragnea se consideră, evident, o victimă. Ca toți „marii” bărbați politici post-decembriști, infractorul Liviu Dragnea, șeful PSD, se consideră o victimă politică, o victimă a unor mașinațiuni demne de filme cu spioni proști, o victimă a unor conspirații nemaiîntâlnite, o victimă a implicării directe a președintelui Klaus Iohannis.

El, Liviu Dragnea, săracu’ om, este complet nevinovat: „Este a doua condamnare fără probe și total nevinovat”, spune infractorul șef al PSD, care este convins că, de fapt, chiar Iohannis este în spatele condamnării sale. A venit și cu o poveste cu un ofițer dintr-un serviciu secret, care i-a spus lui că s-a intervenit cel puțin la un judecător. Un întreg scenariu, dezvăluit de Dragnea la una din televiziunile unui alt infractor – pardon, unei alte „victime” politice: Dan Voiculescu.

De fapt, scenarita asta este făcută pentru cei care oricum îl ascultă și îl cred pe Dragnea și alți penali de genul acesta. Retorica aceasta nu este pentru țară, pentru români, pentru cei pe care îi guvernează. Poveștile acestea sunt concepute strict pentru cei suficient de proști, de naivi sau de manipulați încât să le și creadă, încât să le ia de bune. Pentru cei suficient de proști, de naivi sau de manipulați încât să le plângă de milă lui Dragnea și celor din gașca lui. Pentru acea categorie de votanți care, indiferent cum ar sta lucrurile, ei cred ceea ce li se spune pe canalele lor de comunicare. Ei oricum nu se informează din altă parte și oricum nu ar crede decât ceea ce li se spune la televiziunile infractorilor. Aceasta este de fapt strategia PSD: nu contează realitatea, contează doar ceea ce le spunem noi celor care chiar ne cred. Este suficient.

Așa se explică și popularitatea la nivel național a unui alt lider PSD - Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Firea tocmai ce și-a făcut un bilanț video la „doar 2 ani” de la începutul mandatului, inspirată de bilanțul primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Numai că Emil Boc chiar are cu ce se lăuda, spre deosebire de primăreasa Capitalei. Și totuși, acest lucru nu a oprit-o pe Firea să prezinte situația din București ca pe o poveste extrem de frumoasă, plină de reușite personale - mai ales în ceea ce privește traficul.

Cine locuiește în București și împrejurimi știe că, în realitate, traficul din Capitală este un coșmar și că primarul nu a făcut absolut nimic în privința aceasta. NIMIC! – deși la alegeri promitea că „în numai 15 luni” schimbările vor fi cât se poate de majore. Ei bine, cei care cunosc realitatea sunt 2 milioane de oameni. Dar alte milioane nu știu cum stau lucrurile în București și nici nu vor afla prea curând. Însă în nici 2 ani vor vota din nou un președinte, de exemplu. Iar dacă Firea le spune că Bucureștiul arată de vis, de ce să nu o pună președinte, ca să arate și țara de vis? Niște milioane de oameni vor crede asta, la fel cum îi plâng de milă și lui Dragnea. Nici nu contează că președintele nu are nicio pârghie în a guverna și că Bucureștiul arată praf. Niște milioane de oameni vor fi în continuare suficient de proști, de naivi sau de manipulați încât să creadă tot ceea ce le spun niște mincinoși, niște agramați ori niște infractori. De fapt, ei sunt adevăratele victime. Milioane de victime ale unor politicieni fără scrupule.
Categorie articol: 

Comentarii