Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dr. Virgil Tureac: «Am intrat în Pro România pentru că situaţia politică actuală m-a determinat să vreau să am un cuvânt de spus»

• medicul urolog este unul dintre specialiştii din Brăila care au decis să intre în politică alături de proiectul lui Victor Ponta, Pro România • acesta se declară fan Mihai Tudose

 

Virgil Tureac este medic primar urolog şi locuieşte în Brăila din 2004, când s-a stabilit în oraşul nostru. Acesta a activat încă de atunci în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, cu mici întreruperi de câteva luni, când a fost plecat din ţară. Tureac a explicat că nu a mai avut activitate politică până acum, însă ceea ce se întâmplă în prezent în ţara noastră, precum şi faptul că este un fan declarat al deputatului Mihai Tudose, l-a determinat să intre în Pro România.

 

Redactor: De ce aţi intrat în Pro România?

 

Tureac: Am intrat în Pro România pentru că situaţia politică actuală m-a determinat să vreau să am un cuvânt de spus, să încerc să fac ceva. Am spus că vreau să contribui la binele comunităţii. Eram alături de mai mulţi prieteni, am discutat şi am considerat că trebuie să ne implicăm. Şi vă spun sincer, am intrat în Pro România pentru că eu eram şi sunt fan Mihai Tudose. Şi în interviurile de la televizor l-am urmărit cu atenţie. Mi-a plăcut foarte mult modul direct al dumnealui şi stilul de abordare. Plus că am luat în considerare ce a făcut pentru noi, pentru Brăila. Numele dumnealui, activitatea sa, acţiunile pe care le-a întreprins au contribuit destul de mult în decizia de a intra în Pro România.

 

R: De ce îl susţineţi pe deputatul Mihai Tudose la Alegerile Europarlamentare?

 

Tureac: Aşa cum am spus, Mihai Tudose este un politician bun, cu un discurs foarte direct. Şi nu numai asta. Ci şi cu fapte concrete la activ. Lucruri pe care le-a încercat şi pe care le-a făcut dacă a putut să le facă. Adică mi se pare un om de acţiune, dar şi un politician destul de bun, deci mai mult decât potrivit pentru a fi eurodeputat.

 

R: Consideraţi că este suficientă creşterea salariilor pentru a mulţumi cadrele medicale din România?

 

Tureac: Trebuie să recunosc, creşterea salariilor este un lucru bun. Poate pentru un coleg mai tânăr care îşi începe acum cariera ar fi nevoie de şi mai mulţi bani. Eu am o vârstă, am început cu nişte sume derizorii, însă cei din generaţia mea, cred eu, sunt mulţumiţi. După atâţia ani... pot recunoaşte că este o creştere satisfăcătoare. Însă mărirea salariilor nu face decât să liniştească un pic spiritul şi apele. Cu alte cuvinte, nu este suficientă. Noi trebuie să mergem până la capăt să avem şi spitale dotate, să nu avem probleme cu aprovizionarea. Ca medic trebuie să ai şi cu ce să lucrezi ca pacientul să fie mulţumit. Adică poate că ai o maşină foarte bună, dar dacă nu îi pui şi benzină şi ulei, degeaba te mândreşti cu ea. Deci orice măsură ar trebui dusă până la capăt. Şi cu spitale bune şi cu dotare bună. Nu e suficient ca să ai un act medical de calitate faptul că medicii au acum un salariu bun. Trebuie să aibă şi un mediu în care să lucreze, să aibă şi cu ce să lucreze. Să nu mai existe lipsuri, să nu mai existe medicamente care vin pe ultima sută de metri. Sau cine ştie, se întâmplă ca materiale pe care noi le folosim să fie aduse cu o zi înainte sau să ţi se spună că nu sunt şi să fii stresat pentru că apoi trebuie să îi explici pacientului că nu poţi să-l  operezi pentru că nu ai nu ştiu ce. Nu e bine! Pacientul pleacă şi chiar nu este un lucru bun pentru actul medical.
Categorie articol: 

Comentarii