Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dr. Viorica Iuga, manager cu concurs la Ambulanţă

• aceasta a câştigat funcţia prin concurs, obţinând nota finală 8,35 • din 2013 şi până în ianuarie 2018, tot ea a fost cea care a asigurat interimatul funcţiei de manager la Ambulanţa Brăila

 

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila are manager cu acte-n regulă, după ce funcţia a fost asigurată prin interimat, din 2013 încoace. Dr. Viorica Iuga, cea care de altfel a asigurat interimatul, a câştigat concursul pentru funcţia de conducere. Concursul a fost organizat de Ministerul Sănătăţii, pentru toate serviciile de ambulanţă din ţară, în perioada ianuarie-februarie 2018.

După ce a trecut fără probleme de proba selecţiei dosarelor, dr. Viorica Iuga a susţinut un examen scris, la care a fost declarată “admis” cu nota 7,80. A urmat proba susţinerii proiectului de management, unde dr. Iuga a obţinut 8,05, iar la interviu a fost notată cu 9,20. Astfel, nota finală obţinută la concurs a fost 8,35. “A fost un concurs serios, pentru care m-am pregătit. Nu s-a mai înscris nimeni pentru postul de manager al SAJ Brăila”, ne-a declarat dr. Iuga.

Mandatul de manager la Ambulanţă durează 3 ani, dar există zvonuri că acesta ar urma să se prelungească la 5 ani.

Cât despre problemele cu care SAJ Brăila se confruntă, dr. Viorica Iuga le cunoaşte foarte bine, pentru că tot ea a fost în fruntea serviciului şi înaintea concursului. Principalele probleme sunt parcul auto îmbătrânit şi bugetul redus primit de la Centru. Ambulanţele se strică din ce în ce mai des, pentru că sunt destul de vechi, lucru pe care redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” l-au tot adus în atenţia opiniei publice de-a lungul timpului. Iar reparaţiile costă. Banii sunt din ce în ce mai puţini, pentru că bugetul alocat de la Bucureşti se diminuează de la un an la altul. În aceste condiţii, angajaţii de la Ambulanţă trebuie să ajungă la toate solicitările, deşi autospecialele abia se mai târâie din cauza “bătrâneţii” şi a defecţiunilor tehnice. Astfel, ar trebui înnoit peste 80% din parcul auto al SAJ Brăila. Rămâne de văzut dacă în acest an vor fi rezolvate aceste probleme urgente, care persistă de o bună perioadă de timp.
Categorie articol: 

Comentarii