Mergi la conţinutul principal

Dr. Mihai Râşcu, medic ortoped: «West Clinique înlocuieşte drumul la Bucureşti pentru pacienţi»

Astăzi vă prezentăm un alt medic renumit, din cadrul clinicii private "West Clinique". Este vorba de dr. Mihai Râşcu, medic primar ortoped, ortopedie-traumatologie. Are competenţe de ecografie musculo-scheletală şi chirurgie artroscopică. Acesta s-a alăturat echipei "West Clinique" în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, atras de calitatea actului medical impusă de managerul Maranda Enciu, dar şi de aparatura performantă aflată în dotarea clinicii. Dr. Râşcu consideră că cea mai bună reclamă pentru "West Clinique" sunt pacienţii numeroşi, mulţumiţi de serviciile medicale primite şi care duc vorba mai departe. De asemenea, este nerăbdător în ceea ce priveşte deschiderea spitalului privat pe care managerul Maranda Enciu îl are în planuri, pentru a-şi putea oferi serviciile unui număr mult mai mare de oameni decât ce poate trata în momentul de faţă în ambulator.
Dr. Mihai Râşcu vine de la Bucureşti special pentru pacienţii "West Clinique". Are o experienţă profesională de peste 13 ani, dobândită atât în spitale de stat, cât şi în mediul privat. În perioada 1995 - 2001 a urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, apoi în 2007 a absolvit Facultatea de Kinetoterapie din Oradea. A participat la numeroase cursuri şi congrese internaţionale de specialitate, în Austria, Italia, Marea Britanie şi Olanda. Dr. Râşcu şi-a făcut stagiatura în Austria şi în Franţa. A profesat în cadrul spitalului Floreasca timp de şapte ani, apoi s-a îndreptat spre sistemul medical privat, iar în prezent face parte din echipa "West Clinique".
"Sunt Mihai Râşcu, medic primar ortoped, ortopedie-traumatologie. Am competenţe de ecografie şi intervenţii minim invazive atroscopie. Am urmat două facultăţi pentru a obţine două specializări, respectiv ortopedia şi traumatologia. De ce? Pentru că ortopedia şi traumatologia există împreună în România, ceea ce numim noi traumatologia generală. Spre exemplu, fracturi, luxaţii, entorse, tot ce înseamnă traumă osoasă şi articulară, mai puţin coaste şi coloană. De coaste se ocupă chirurgia toracică, iar de coloană neurochirurgia. Rezidenţiatul l-am făcut la Spitalul Floreasca. Unul dintre cele mai căutate spitale pe traumatologie din România, cele mai solicitate. Am avut ocazia să acumulez încă de la început o vastă experienţă în ceea ce priveşte politraumatismele cu complicaţiile ulterioare. Apoi, mi-am dezvoltat abilităţile şi pe partea de chirurgie laparoscopică. Actualmente, facem laparoscopie de şold, umăr, cot, pumn, gleznă, tot ce înseamnă artroscopie, ligamente încrucişate, leziuni de menisc în genunchi. În prezent, îmi desfăşor activitatea într-o clinică privată din Bucureşti, dar şi la «West Clinique» Brăila", a început conversaţia medic-reporter.

- De ce aţi ales sistemul medical privat?
- În primul rând, m-a stimulat. Am ales să pun umărul la treabă alături de colegii mei din mediul privat pentru a dezvolta această latură a ortopediei-traumatologie. Pe de altă parte, în sistemul privat avem condiţii mai bune ca în sistemul de stat, în ceea ce priveşte aparatura, cazarea, dar şi partea de infecţii care este mult redusă în sistemul privat. Aparatura joacă un rol foarte important, pentru că poţi face intervenţii la standarde europene. Adică, ceea ce se face în spitalele din Europa, e posibil şi în România, dar în sistemul privat.
- De când faceţi parte din echipa «West Clinique» şi de ce aţi făcut această alegere?
- Sunt la West Clinique de aproximativ un an şi jumătate. Am ales "West Clinique", pentru că în primul rând managementul clinicii este un management cu o deschidere către calitate şi lucrul ăsta mă stimulează. Mi s-a dat mână liberă pentru a oferi cele mai bune tratamente şi multă grijă pentru pacient. În al doilea rând, aparatura modernă de aici. Avem aparatură pe partea de ambulator momentan: ecograf, bloc operator pentru intervenţii de zi, de ambulator. Dar avem promisiunea că se va deschide un spital privat în apropiere, de care cred că e mare nevoie. Din câte ştiu eu, nici în Brăila, nici în Galaţi nu există un spital privat, aşa că ar satisface o mare parte din populaţia acestei zone, ceea ce este foarte important. Am putea trata toate afecţiunile, asta cel puţin pe partea ortopedică. Vom putea oferi servicii medicale ca-n Bucureşti şi străinătate. Deschiderea doamnei manager Maranda Enciu de a înfiinţa un spital privat se potriveşte foarte mult cu planul meu de a oferi servicii foarte bune, şi atunci am aderat imediat în echipă. Unul din colegii mei de la Bucureşti lucra aici de ceva timp şi m-a recomandat doamnei Enciu. Am fost contactat, mi s-a explicat ce se cere aici, ce se vrea. Am fost atras din start de ideea de a veni la Brăila, pentru că "West Clinique" pune foarte mare accent pe calitatea serviciilor medicale oferite, şi mai ales că se va înfiinţa şi un spital privat, o alternativă la spitalul de stat, dar şi a drumului la Bucureşti. Atunci, lucrul ăsta m-a convins să vin şi să văd cum stă treaba. Într-adevăr, nu erau numai vorbe frumoase, ci fapte concrete. Aşa că, iată-mă în echipa asta!
- De când profesaţi ca medic în Brăila, aţi identificat anumite tipuri de afecţiuni specifice pacienţilor din zona sud-est?
- Nu chiar. Cazuistica este similară cu cea din Bucureşti. Au venit cu afecţiuni ale genunchiului, cu artroze - afecţiuni specifice persoanelor trecute de 60 de ani, cu leziuni de menisc, de ligamente, cu probleme de coloană, articulare, traumatisme de gleznă, diverse leziuni de umăr, cam patologia pe care o întâlnim şi în Bucureşti. Cazurile sunt aceleaşi. Nu există o particularitate a zonei. Vin din toată regiunea asta, atât de la oraş, cât şi de la sat.
În momentul în care un pacient este mulţumit de tratament, atunci el este cea mai bună reclamă. Dacă o persoană pe care lumea în sat o ştie că şchioapătă de câţiva ani şi se duce la o clinică în Brăila, se tratează şi scapă de şchiopătat, automat asta e cea mai bună recomandare a clinicii. Ceilalţi săteni vor veni şi ei. În momentul în care vom avea spitalul, vom putea să efectuăm toate intervenţiile chirurgicale aici, inclusiv proteze, operaţii de artroscopie, ligamentoplastie, cam tot ce înseamnă ortopedie.
- De ce aţi recomanda cititorilor «Obiectiv - Vocea Brăilei» să aleagă «West Clinique»?
- Din introspecţia mea în regiunea asta ca şi mediu de sănătate, cred că este cea mai performantă clinică, iar performanţa în ce priveşte sănătatea este literă de lege. Încă un argument este acela că unul din proiectele doamnei manager Maranda Enciu în care s-a implicat personal este reprezentat de câteva studii clinice care se vor face în colaborare cu universităţile din Bucureşti, şi la care o să participăm şi noi, medicii. Nu este numai un management medical, se merge chiar pe partea de studii care se traduce printr-o grijă deosebită pentru pacient.
Pe dr. Mihai Râşcu, medic primar ortoped, îl găsiţi la "West Clinique", dispus să-şi ofere toate cunoştinţele medicale pentru a vă recupera sănătatea. Clinica privată este situată pe strada Mihai Eminescu (fosta Republicii), nr. 18, în municipiul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro