Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dr. Isvoranu, agresat de stăpânul unui Pitbull

Doi medici veterinari din Brăila l-au reclamat pe stăpânul unui câine rasa Pitbull la poliţie, după ce acesta i-a ameninţat şi i-a agresat, pe motiv că refuză să-i trateze patrupedul bolnav de râie. După şase luni de anchetă, agresorul a fost dat pe mâna instanţei de judecată.
Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cristian Râşnoveanu, în vârstă de 35 de ani, individ cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi ameninţare. Râşnoveanu, personaj violent (condamnat, în perioada 1996-2005 pentru lovire, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj la poliţist), i-a tras un cap în gură medicului Mihai Cristian Isvoranu, iar pe doctorul Gabriel Nica a asmuţit câinele Pitbull.
Reclamaţiile medicilor veterinari Mihai Cristian Isvoranu şi Gabriel Nica au fost înregistrate la poliţie în ziua de 13 mai 2014. Potrivit dosarului penal nr. 2905/P/2014 al PJ Brăila, cunoscutul dr. Isvoranu le-a spus anchetatorilor că, pe data de 12 mai, Cristian Râşnoveanu, a venit să-şi trateze câinele Pitbull la cabinetul veterinar pe care-l administrează. Întrucât Râşnoveanu nu achitase contravaloarea tratamentelor administrate anterior, dr. Isvoranu a refuzat să se mai ocupe de el. În acest context, stăpânul câinelui agresiv a devenit violent, ameninţându-l şi lovindu-l cu capul în zona feţei. Trei martori confirmă agresiunea.
Colegul doctorului Isvoranu, medicul veterinar Gabriel Nica, a precizat că, în ziua de 9 mai 2014, se afla la cabinet, când a sosit un individ cu un câine rasa Pitbull, solicitând să i se administreze tratament. La sfârşit, medicul i-a solicitat plata serviciilor, conform procedurii cabinetului veterinar, însă acesta i-a replicat că nu el este proprietarul câinelui. Clientul l-a sunat pe proprietarul patrupedului, Cristian Râşnoveanu care, sosit la cabinet, a refuzat şi el să plătească tratamentul.
În aceste împrejurări, dr. Nica l-a sunat pe dr. Isvoranu (care se afla în acel moment la Bucureşti, la un curs), informându-l despre incident, iar acesta i-a spus să întrerupă tratamentul până ce clientul nu va achita serviciile prestate anterior.
A doua zi, în jurul orei 11:00, dr. Nica se afla la cabinet, când şi-a făcut din nou apariţia Cristian Râşnoveanu. Auzind hotărârea luată de dr. Isvoranu, Râşnoveanu a început să înjure, după care a scos botniţa câinelui agresiv şi l-a asmuţit asupra medicului. De frică, dr. Nica s-a refugiat după masa de tratament, apoi, neavând încotro, i-a administrat tratament câinelui.
Un alt angajat al cabinetului veterinar aparţinând SC "Prier Company" SRL (societatea administrată de dr. Mihai Cristian Isvoranu) a declarat că a fost de faţă când inculpatul l-a înjurat pe dr. Nica, după care a scos botniţa câinelui şi l-a asmuţit asupra lui. Martorul a mai spus că, de frică, dr. Nica s-a refugiat în spatele mesei de tratament, fiind de faţă şi atunci când inculpatul a revenit la cabinet şi l-a înjurat, apoi i-a tras un cap în gură lui Isvoranu. Conflictul a fost aplanat după sosirea la faţa locului a unui echipaj de poliţie.
De cealaltă parte, Cristian Râşnoveanu a precizat că, de fapt, a scos botniţa câinelui ca să-i arate doctorului Nica "rănile pe care câinele le avea în zona gurii" şi că nu făcuse decât să-i reproşeze întreruperea tratamentului, câinele fiind bolnav de râie. Râşnoveanu a mai declarat că nu l-a ameninţat şi nu l-a lovit pe dr. Isvoranu, însă imaginile surprinse de camera de supraveghere instalată în cabinet spun cu totul altceva.
În imagini apare inculpatul care, agresiv, scoate botniţa câinelui şi-l asmute asupra dr. Nica, iar acesta încearcă să se apere, refugiindu-se după masa de consult. După ce se învârt de câteva ori în jurul mesei, agresorul îl înghesuie pe medic cu masa în perete, acesta fiind nevoit, în final, să reia tratamentul.
Potrivit imaginilor suprinse în ziua de 12 mai 2014, la ora 11:30, inculpatul îşi face din nou apariţia în cabinet şi-l loveşte cu capul în gură pe dr. Isvoranu. Drept dovadă, medicul agresat a ataşat la dosar certificatul medico-legal ce atestă că a avut nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale.
Cazul se află acum în atenţia magistraţilor.

 
Categorie articol: 

Comentarii