Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dr. Gageanu a picat examenul pentru manager de spital

Rezultatele la examenul de absolvire a cursului de manager de spital au fost foarte bune, doar cinci dintre candidati au fost respinsi, media notelor fiind de 8,87, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, Florin Sologiuc, director general Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar.
Potrivit directorului, din totalul celor 918 candidati prezenti la examen, 913 au promovat si doar cinci au fost respinsi. Candidatii respinsi pot depune contestatie. Daca in urma acesteia nu vor obtine nota de promovare, ei mai au o sansa in luna noiembrie, cind ar putea sustine testul impreuna cu ultima promotie de absolventi din 2006, respectiv cei care incep pregatirea in luna septembrie. Potrivit legislatiei in vigoare, toate persoanele care vor sa dea concurs pentru posturile de manager organizate de Ministerul Sanatatii Publice si care vor sa ocupe o functie manageriala intr-o unitate sanitara trebuie sa urmeze cursurile Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS).
Peste 90 la suta dintre cursanti sint manageri interimari.
Printre cei cinci candidati respinsi se numara si medicul primar brailean Florea Gageanu.
Reamintim ca doctorul Gageanu a fost gasit vinovat, in Justitie, de uciderea din culpa a pacientei Aneta Banciu, moarta in iunie 1997 in Spitalul "Sf. Spiridon", dupa ce i s-a facut o injectie cu algocalmin, fiind condamnat la 2 ani de inchisoare, cu suspendare, si la plata a jumatate de miliard de lei daune, interzicindu-i-se si dreptul de a mai profesa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii