Mergi la conţinutul principal

Drăghincescu zice că nu vrea şefia Direcţiei de Agrement

Simona Drăghincescu a ţinut să infirme zvonurile apărute pe scena politico-administrativă conform cărora ar fi interesată de şefia posibilei direcţii planificate pentru preluarea Orăşelului Copiilor şi a Parcul Zoologic de la SC APT. Aceasta a subliniat în cadrul unei conferinţe de presă că nu are de gând să renunţe atât de uşor la postul de consilier local municipal pentru care a primit voturile brăilenilor, însă nici la propunerea sa pentru înfiinţarea Direcţiei de Agrement, considerând-o un lucru corect. "Ştiu că sunt unii ce se ocupă de categoria «zvonul şi răspândacul» care spun că eu aş vrea să conduc această entitate. Se înşeală amarnic. Îmi place foarte mult activitatea de consilier local municipal. Chiar dacă un singur cetăţean îmi încredinţa acest mandat, tot ăla era rezultatul. Oamenii m-au trimis în CLM şi eu nu o să renunţ niciodată la mandatul pe care mi l-au dat 20.000 de brăileni pentru că au făcut-o ca să îi reprezint", a declarat independenta. Sursa citată s-a arătat nemulţumită de managerierea actuală a Orăşelului Copiilor, Parcului Zoologic, locurilor de joacă şi a patinoarului. Din punctul său de vedere, acestea nu trebuie să fie în subordinea unei societăţi, ci a unei direcţii de la Primărie, pentru că obiectivele amintite sunt destinate unor activităţi educative, de agrement şi nu unora strict comerciale. "Din anul 2007-2008 am spus că acest tip de activitate nu are ce căuta într-un loc conex, de exemplu, cu cea de la gunoi. Rolul unei Grădini Zoologice este acela de a educa. (...) Acum au crescut nejustificat de mult preţurile la intrare. De exemplu, în anul 2009 numărul de vizitări era în jur de 250.000. Dacă înmulţiţi 250.000 cu 0,7 lei noi, care era preţul mediu unui bilet la momentul ăla, o să vedeţi că încasările de atunci fără TVA le bat pe cele de acum cu tot cu TVA. Cu o singură excepţie, acum preţul unui bilet este de 5 lei, nu de 0,7 lei. Asta arată că numărul de vizitări la acest obiectiv a scăzut drastic", a mai completat aceasta.

Drăghincescu şi teoria pelicanilor albi

Pentru a-şi sublinia cât mai clar ideea potrivit căreia managerierea actuală a Grădinii Zoologice Brăila nu este una ideală, Simona Drăghincescu a ţinut să dea un exemplu cât se poate de interesant, ajungând până la discuţii despre pelicani. "Dacă pleacă Zoo şi Orăşelul Copiilor de la SC APT, o parte importantă din cheltuieli nu vor mai putea fi justificate pe seama, dau un exemplu - a pelicanilor -, care sunt foarte mâncăcioşi de o bucată de vreme. Săracii pelicani cu pene albe mănâncă peşte vreo 7-8 tone pe an. S-ar putea ca nu tot peştele să fie cumpărat pentru aceşti pelicani deosebit de gurmanzi în ultima perioadă, ci o parte ar putea să vină din sponsorizări. Cu atât mai mult, dacă atât de mult peşte este din sponsorizări nu ar mai fi trebuit cumpărat. De fapt şi de drept, din punct de vedere legal, un pelican nu are cum să mănânce mai mult de 3 kg de peşte pe zi. Vă las pe dumneavoastră să calculaţi ce înseamnă doi pelicani care mănâncă 6 kg de peşte pe zi. Cam câte kg de peşte ar fi trebuit achiziţionate sau sponsorizate pentru această entitate? Eu v-am dat doar un simplu exemplu. Pot să vă spun doar că pelicanii aceştia, care au penele albe, sunt foarte gurmanzi în ultimii 3 ani", a declarat Drăghincescu.

Simionescu: "Orăşelul Copiilor şi Zoo consumă mai mult decât produc"

Subiectul a fost abordat recent şi de către primarul Aurel Simionescu, în cadrul conferinţei de presă, unde a arătat că nu este exclusă varianta înfiinţării unei Direcţii de Agrement. Acesta nu a putut susţine clar dacă ideea este una de bun augur sau nu, însă a subliniat că va cântări propunerea independentei Simona Drăghincescu, luând în calcul totodată şi raportul datorii-profit în ceea ce priveşte SC APT SA. "Din punctul meu de vedere, o analiză trebuie să pornească de la compatibilitatea celor două activităţi. Activitatea de timp liber, care înseamnă parcul Zoo, parcul de joacă etc. şi activitatea de piaţă. Când s-a dat Grădina Zoologică pe lângă Piaţă s-a dat pentru că s-a considerat că de la piaţă resturile vegetale, animale, se pot duce la Zoo pe post de hrană, asta a fost logica la momentul respectiv. Dacă mă întrebaţi despre parcul de joacă, ăsta n-a avut niciodată nicio logică să fie la Piaţă, dar aşa a fost o gândire la un moment dat. Poate că atunci a avut cineva un anumit tip de argument. În al doilea rând, este vorba despre efortul economic, susţinerea economică. O societate comercială cum este APT-ul trebuie să facă profit. Dacă unele activităţi sunt cu pierdere, el trebuie să le rentabilizeze, fie să renunţe la ele. Asta este activitatea unei societăţi comerciale, nu este vorba de APT. În momentul de faţă şi Orăşelul Copiilor şi Parcul Zoo consumă mai mult decât produc. Deci, el iese în gaură cu vreo 3 miliarde din activitatea pe an", a declarat edilul-şef. Acesta a mai subliniat că din punctul său de vedere, în condiţiile date municipalitatea trebuie fie să găsească o variantă pentru asigurarea rentabilităţii, fie să gândească o reorganizare. Cât despre cine va conduce această nouă direcţie, în cazul în care ea se va înfiinţa, primarul a dorit să infirme zvonurile potrivit cărora independenta Simona Drăghincescu ar putea dobândi această funcţie. "Nici n-am făcut direcţia şi deja avem şefi. Nu ştiu. Aşa am făcut şi cu regionalizarea (...) Noi am pornit cu cine-i şeful şi care este conturul şi n-am mai făcut regionalizarea. Ne-am epuizat forţele în dezbateri sterile, fără rezultate", a conchis Simionescu.
Reamintim că în cadrul celei mai recente şedinţe a CLM Brăila subiectul scoaterii sau nu de sub administrarea SC APT a Orăşelului Copiilor şi Parcului Zoologic a generat un adevărat scandal între PP-LC-istul Tache Ene şi Simona Drăghincescu. Primul menţionat a susţinut atunci că cele două obiective trebuie neapărat să rămână la Pieţe şi a ajuns până la acuzaţii directe la adresa consilierului independent.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro