Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua tragedii la Mircea Voda

Tragedie pentru doua familii din comuna braileana Mircea Voda. Un nou nascut, de numai trei saptamini si o femeie de 51 de ani si-au gasit sfirsitul in ziua de 22 octombrie, in circumstante diferite. In timp ce copilasul a fost gasit mort chiar in patul in care dormea cu mama lui, femeia de 51 de ani a decis sa isi puna capat zilelor, spinzurindu-se in grajd. In ambele situatii au fost sesizati politistii, care au demarat cercetarile pentru a vedea in ce conditii s-au produs tragicele evenimente.
Primul caz s-a intimplat intr-o familie de oameni sarmani, cu ceva probleme mintale, care traiesc gramada in niste conditii mizere si isi duc zilele de pe o zi pe alta, fiind ajutati de vecini. Este vorba despre familia Tudor care locuieste impreuna cu cei patru copii, de 23, 20, 16 si respectiv 14 ani. De un an de zile, fiul cel mare, de 23 de ani, si-a gasit si o partenera de viata, Emilia, de 19 ani, cu care avea si un copil de numai trei saptamini. In dimineata zilei de 22 octombrie, copilasul a fost gasit insa mort chiar in patul in care dormea cu mama lui. Cea care ne-a dat detalii despre ceea ce s-a intimplat a fost bunica micutului, deoarece parintii erau plecati la Braila pentru a aduce copilul de la morga.
"L-a gasit linga ea sufocat. Era dimineata, pe la ora 9.00. Era cu fata in jos pe perna. Mama dormea cu copilul in pat si l-a gasit mort, s-a dus repede la dispensar apoi s-au dus la Braila. Nu stiu daca s-o fi asezat pe el noaptea, noi am dormit in alta camera. Tatal copilului nu era acasa, el a fost la animale si cind a venit a aflat ca a decedat copilul. Nora statea cu fiul meu de un an de zile, avea grija de copil si l-a facut de buna voie. Nu stiu cum s-a intimplat, daca eram eu cu ea stiam sa va spun", ne-a spus bunica. Femeia ne-a aratat si camera unde dormea nora si cu nou-nascutul, conditiile fiind improprii pentru un copilas de trei saptamini. Pe linga faptul ca era plina de mizerie, camera nu era nici incalzita, bunica precizind ca soba scotea fum si nu a putut face focul.
In acest caz au intrat pe fir si politistii care au fost sesizati chiar de medicul de familie din comuna care a constatat decesul copilului. In urma cercetarilor s-a luat decizia transportarii cadavrului la morga pentru efectuarea necropsiei si in functie de rezultatul expertizei medico-legale, se vor continua cercetarile.

Femeie spinzurata in grajd

In seara zilei de 22 octombrie, s-a produs cea de-a doua tragedie, intr-o alta familie din comuna Mircea Voda. Agentii de la Postul de Politie au fost sesizati ca, in jurul orei 19.00, localnica Pachita C. de 51 de ani, a fost gasita spinzurata intr-o anexa a imobilului.
Corpul neinsufletit al femeii a fost gasit chiar de sotul acesteia, care a anuntat imediat politia. Barbatul ne-a povestit ca femeia, care consuma destul de des bauturi alcoolice, a mai avut tentative de suicid, dar de fiecare data a fost salvata la timp.
"Nu stiu ce s-a intimplat, ca eu nu eram acasa. Cind am venit am gasit-o in grajd spinzurata. Nu stiu de ce a facut asta. Traim de multi ani impreuna, avem patru copii. Am mai avut probleme in familie din cauza alcoolului, ea bea destul de mult. Nu ma asteptam la asa ceva, nu a lasat nici un bilet, nimic. A mai incercat, s-a aruncat in fintina, a vrut sa se arunce inaintea trenului, a luat si otrava. Acum a ramas singura acasa, cu fata de 21 de ani, dar aceasta s-a dus sa ia laptele si cind s-a intors a gasit-o beata. Pe urma seara, cind am venit eu acasa si m-am dus in grajd am gasit-o acolo spinzurata si am anuntat Politia", a povestit Ioan C., sotul femeii.
In urma cercetarilor efectuate la fata locului politistii au stabilit ca pe cadavru nu sint urme vizibile de violenta si s-a luat masura transportarii acestuia la morga pentru efectuarea necropsiei.
Categorie articol: 

Comentarii