Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua tinere din centrele de plasament au absolvit Facultatea de Marketing

Doua tinere aflate in grija Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au absolvit Facultatea de Marketing din cadrul Universitatii ARTIFEX Bucuresti. Ele au fost sprijinite sa-si continue studiile de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), de Fundatia "Antea" din Milano - Italia, dar si de conducerea universitatii din capitala.
Camelia Cecan ne-a declarat ca i-a placut matematica inca de mica si si-a dorit sa urmeze cursurile Facultatii de Marketing. "M-a incintat faptul ca, in oferta lor, primul an de studii era gratuit. Nu mi s-a parut foarte greu. Lucrarea de licenta pe care am sustinut-o s-a intitulat "Sistemul bancar intre comert traditional si comert electronic". Am dat examen la disciplinele Economie Comerciala, Economia Turismului, Economia Internationala, Economia Serviciilor, Studiul comportamentului consumatorului, Marketingul serviciilor. Din partea fundatiei italiene am primit 2,7 milioane de lei/lunar - n.r. 270 lei noi - iar din partea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului 2,2 milioane de lei/lunar - n.r. 220 lei noi. Printr-un program Phare am fost sprijinita si de universitate cu suma de 3 milioane o data la trei luni - n.r. 300 lei noi. Acum imi doresc sa lucrez la banca. Mi-am depus CV- urile si abia astept sa incep lucrul", a spus tinara de 23 de ani. Colega ei, Mihaela Darabana, si-a gasit slujba in Bucuresti si a decis sa se stabileasca acolo.
Conducerea DGASPC ne-a spus ca inca doi tineri care au fost sub protectia institutiei sint studenti. Georgian Biju este student in anul al III lea la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti, iar Catalin Dragusan este student in anul al IV lea la Facultatea de Inginerie din Galati. Tinerii au beneficiat de apartamente de tip familial din partea institutiei brailene pe timpul vacantelor si sint sprijiniti financiar atit de DGASPC, cit si de Fundatia "Antea" din Milano care ajuta tinerii cu posibilitati materiale reduse sa-si continue studiile.
Categorie articol: 

Comentarii