Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A doua femeie se pregateste sa candideze la alegerile prezidentiale din Franta

Ministrul francez al Apararii, Michele Alliot-Marie, isi aduna sustinatori in vederea inscrierii in cursa pentru desemnarea ei drept candidat la alegerile prezidentiale din Franta, dupa ce liderul UMP, Nicolas Sarkozy, si-a anuntat candidatura, informeaza The Financial Times, in editia electronica.
Aliat al presedintelui Jacques Chirac, ministrul Apararii, in virsta de 60 de ani, s-a intilnit, miercuri seara, cu sustinatorii sai, pentru a pune la punct o strategie politica, dupa confirmarea candidaturii lui Sarkozy.
Alliot-Marie trebuie sa se hotarasca pina la sfirsitul anului daca va candida, intrucit la 14 ianuarie Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP) urmeaza sa-si desemneze propriul candidat.
Aparitia unui oponent redutabil pentru Sarkozy, a carui candidatura nu a constituit o surpriza, ar putea genera noi divergente in cadrul dreptei franceze, care se confrunta cu cresterea in sondaje a nationalistilor de extrema dreapta, condusi de Jean-Marie Le Pen.
Ministrul Apararii va avea ocazia sa-si prezine ideile de centru, care contravin opiniilor radicale ale ministrului de Interne, in cursul a trei dezbateri in interiorul partidului, care vor debuta la Paris, la 7 decembrie.
"Ceea ce este important este ca Alliot Marie reprezinta continuitatea si nu distantarea de traditie", a declarat, joi, purtatorul sau de cuvint, Philippe Le Corre. Pe linga aderarea la doctrina gaullista, Alliot-Marie difera de Sarkozy prin faptul ca se opune discriminarii pozitive si prin adoptarea unui ton mai moderat in problemele sociale si ale delincventei juvenile.
Ea se recomanda drept cel mai bun candidat capabil sa o invinga pe socialista Segolene Royal, argumentind ca "este foarte greu pentru un barbat sa atace o femeie".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii