Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua brailence in cartea "Lucrari de nota 10"

De curind a aparut la editura "Nomina" volumul III al cartii "Limba si literatura romana - lucrari de nota 10", care contine fragmente din lucrarile redactate de elevii laureati cu premii si mentiuni la faza nationala a Olimpiadei de limba si literatura romana, clasele V - XII, din 2007. Judetul Braila este reprezentat de doi elevi, Luciana Iancu si Cristina Aimee Musat. Luciana Iancu a fost anul trecut eleva in clasa a VIII-a la Grupul Scolar "George Valsan" din Faurei, profesor Lenuta Popovschi. Ea a obtinut premiul al II-lea la faza nationala a Olimpiadei de limba si literatura romana, acum fiind eleva a Colegiului National "Balcescu". Cealalta premianta, Cristina Aimee Musat, a fost anul trecut eleva in clasa a VIII-a la Scoala "Ion Creanga", profesor Nicolae Barbu. Ea a obtinut mentiune la faza nationala a Olimpiadei de Limba si literatura romana, acum fiind eleva a Colegiului National "Gh. M. Murgoci".
Si volumul II al cartii "Limba si literatura romana - lucrari de nota 10", aparut in 2007, contine fragmente din lucrarile redactate de elevii laureati la faza nationala a Olimpiadei de limba si literatura romana din 2006. In aceast volum se regasesc elevii braileni: Andra Bujoiu, Miruna Maria Danaila, Madalina Elena Sandu, Irina Elena Lupu, Cristina Rujan.
"Aceste antologii pot fi ghiduri de lucru utile pentru elevii capabili de inalta performanta nu numai pentru ca sint “scrise” de elevi care “au trait” emotia din timpul alocat redactarii lucrarii de la etapa nationala a olimpiadei, ci si pentru ca ofera ca model, prin secvente concrete extrase din lucrarile redactate de elevi in acel context competitional, “nivelul” obligatoriu de parcurs si atit de important de stiut in vederea obtinerii performantei scolare sau a mentinerii ei in acelasi ritm sustinut", a spus inspectorul de limba romana Ana Maria Zlavog.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii